Politerno > Україна і світ > “Розборки” в “Слузі народу”: бунтарі створюють групу в складі монобільшості – журналіст

“Розборки” в “Слузі народу”: бунтарі створюють групу в складі монобільшості – журналіст

  • 16 Березня, 2020
  • 1593 Переглядів
  • 0

Депутати монобільшості, які виступили проти капітулянтських протоколів у Мінську, обговорюють можливість створення нової депутатської групи в складі фракції.

Про це на своїй сторінці у Facebook пише головний редактор Цензор.нет Юрій Бутусов.

“У фракції “Слуга народу” тривають “розбірки” з тими депутатами, хто зажадав парламентського контролю і підписав заяву протесту проти таємних переговорів з РФ у Мінську і створення спільної Консультативної ради з представниками російської окупаційної адміністрації”, – стверджує журналіст.

Це звернення розмістили на своїх сторінках 62 депутата, однак потім як мінімум 7 депутатів, близьких до “групи Коломойського” відкликали свої підписи і видалили записи проти протоколу.

“Незважаючи на повний контроль всіх парламентських комітетів, включаючи комітет з оборони і безпеки та комітет із закордонних справ, керівництво ОП не ставить до відома парламент про хід переговорів з РФ.”, – додав Бутусов.

Нагадаємо, 13 березня глава Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що на останній зустрічі у Мінську сторони домовилися створити спільну платформу з представниками окремих районів Донецької і Луганської областей, які не контролюються урядом України. Україна узгодить з представниками терористичних організацій “ЛДНР” питання децентралізації та проведення місцевих виборів.

Раніше відомо стало відомо, що у Мінську підписано домовленості про створення консультативної ради, в якій ОРДЛО будуть представлені як суб’єкт, а Росія в статусі гаранта-спостерігача опинилася на рівні з Німеччиною, Францією та ОБСЄ.

У цей самий день, у Києві на Банковій, під Офісом президента, кілька сотень людей протестували проти визнання бойовиків на Донбасі суб’єктом переговорів.

14 березня, з нагоди Дня добровольця, на Михайлівській площі у Києві зібралися кілька тисяч людей. Вони вирушили до урядового кварталу, щоб передати владі список вимог.

Читайте також: Падіння ангела: подвиг Сергія Сивохо

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE