Politerno > Україна і світ > Деякі “Слуги народу”, що виступили проти координаційної ради з бойовиками, видалили свої пости

Деякі “Слуги народу”, що виступили проти координаційної ради з бойовиками, видалили свої пости

  • 14 Березня, 2020
  • 890 Переглядів
  • 0

Декілька нардепів від “Слуги народу”, які напередодні просили Зеленського повернути мінські переговори в законодавче поле України, видалили свої пости.

На це звернув увагу депутат від партії “Голос” Микола Виговський.

“У зверненні депутатів Слуги Народу до Володимира Зеленського щодо Мінської зради сталися зміни:

  • Ірина Аллахвердієва, сторінку видалено;

  • Андрій Боблях, пост із заявою видалено;

  • Ольга Василевська-Смаглюк, пост із заявою видалено;

  • Артем Ковальов, пост із заявою видалено;

  • Володимир Тимофійчук, пост із заявою видалено;

  • Ігор Фріс пост із заявою видалив, але написав новий, де дублює тези із заяви, однак до президента вже не звертається;

  • Дмитро Чорний, сторінку видалено”, — написав він.

Читайте також: Назустріч Путіну. Єрмак “впарює” бойовиків ЛДНР під виглядом “українців ОРДЛО”

Нагадаємо, 13 березня глава Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що на останній зустрічі у Мінську сторони домовилися створити спільну платформу з представниками окремих районів Донецької і Луганської областей, які не контролюються урядом України. Україна узгодить з представниками терористичних організацій “ЛДНР” питання децентралізації та проведення місцевих виборів.

Також стало відомо, що у Мінську підписано домовленості про створення консультативної ради, в якій ОРДЛО будуть представлені як суб’єкт, а Росія в статусі гаранта-спостерігача опинилася на рівні з Німеччиною, Францією та ОБСЄ.

Окремі нардепи з фракції “Слуга народу” виступили проти створення консультативної групи в ТКГ за участі представників ОРДЛО.

Як зазначила журналістка Наталя Седлецька, керівник Офісу президента Андрій Єрмак – перший з українських посадовців підписав угоду з бойовиками ОРДЛО.

В Офісі президента відбулася зустріч глави відомства Андрія Єрмака та нардепів фракції “Слуга народу”. Заступниця голови фракції “Слуга народу” Євгенія Кравчук повідомила, що консультативна рада з представниками ОРДЛО дозволить українській владі консультуватись у Мінську не з бойовиками, а з проукраїнськими мешканцями Донбасу.

Пізно ввечері, 13 березня, у Києві на Банковій, під Офісом президента, кілька сотень людей протестували проти визнання бойовиків на Донбасі суб’єктом переговорів.

14 березня, з нагоди Дня добровольця на Михайлівській площі у Києві зібралися кілька тисяч людей. Вони рушили до урядового кварталу, щоб передати владі список вимог.

Читайте також: Що означає створення спільного органу з бойовиками. Відповіді Романа Безсмертного

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE