Politerno > Україна і світ > Єрмак каже, що прямих переговорів з “ЛДНР” не буде, але підтвердив створення спільної ради

Єрмак каже, що прямих переговорів з “ЛДНР” не буде, але підтвердив створення спільної ради

  • 13 Березня, 2020
  • 1352 Переглядів
  • 0

На останній зустрічі у Мінську сторони домовилися про створення платформи для громадян України на території окремих районів Донецької і Луганської областей.

Про це під час брифінгу заявив глава Офісу президента України Андрій Єрмак.

“Було вирішено, що необхідно бути присутнім, і я, як представник в “нормандському форматі” на рівні політичного радника теж вирішив приїхати і подивитися, як там відбуваються переговори. Це масштабний такий проект. Це єдина платформа з приводу врегулювання війни на сході України”, – сказав Єрмак, обґрунтовуючи свій візит до Мінська, де він зустрівся із заступником глави АП РФ Козаком. 

“Я хочу розказати про рішення, яке ще не прийнято, але сторони ТКГ зафіксували необхідність і можливість прийняття такого рішення. Відповідно до пакету Мінських домовленостей ми взяли на себе узгодити декілька питань, а насамперед Конституційну реформу у частині децентралізації і питання, що стосуються місцевих виборів з представниками окремих районів Донецької і Луганської областей в рамках ТКГ.

На останній зустрічі у Мінську учасники ТКГ заявили про необхідність створення консультативної ради, яка створюється у політичній підгрупі ТКГ.

Так от, у складі політичної підгрупи заявлено про необхідність створення цієї ради, як дорадчого органу, який може розглядати питання, які узгоджені в пакеті Мінських домовленостей і давати свої пропозиції, які можуть бути використані, або не використані у роботі політичної підгрупи ТКГ”, – зазначив Єрмак.

Таким чином, Єрмак визнав, що в Мінську обговорювалося питання внесення змін до Конституції України та залучення до цього питання представників ОРДЛО.

“Хочу заявити з повною відповідальністю, що ніяких кроків які б сьогодні створювали правове поле для представників так званих ОРДЛО, їх визнання, не існує. Ніяких прямих переговорів, про це мова не йде”, – заявив глава ОП.

За його словами, у Мінську було прийнято кілька важливих рішень.

“Головне рішення, яке, я думаю, відбудеться, це те, що протягом найближчих місяців ми повернемо все наших полонених. По-друге, тривають консультації по трьох пунктах для розведення сил. Це рішення було прийнято на зустрічі в Парижі”, – зазначив він.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що під час зустрічі Тристоронньої контактної групи у Мінську 11 березня, підписано домовленості про створення органу, яким фіксується суб’єктність ОРДЛО, а Росія в статусі гаранта-спостерігача знаходиться на рівні з Німеччиною, Францією та ОБСЄ.

Читайте також: Підписані у Мінську домовленості – државна зрада, – Бутусов

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE