Politerno > Україна і світ > “Єрмак – х@йло”: на Банковій протестують проти нових домовленостей у Мінську (Відео – Фото)

“Єрмак – х@йло”: на Банковій протестують проти нових домовленостей у Мінську (Відео – Фото)

  • 13 Березня, 2020
  • 1006 Переглядів
  • 0

У Києві на Банковій, під Офісом президента, кілька сотень людей протестують проти визнання бойовиків на Донбасі суб’єктом переговорів.

Під будівлею ОП зібрались представники різних політичних партій та небайдужі. Зокрема, на Банковій видніються прапори “Голосу”, “Свободи” та інших партій. Перед мітингувальниками виступають політики, громадські діячі.

Вони вимагають від президента Володимира Зеленського пояснити, про що саме домовився керівник ОП Андрій Єрмак з заступником голови Адміністрації Володимира Путіна Дмитром Козаком у Мінську.

Серед гасел особливо виділявся “Єрмак – х@йло”, “Ганьба!”, “Зеленський, поясни!”.

“Ми не маємо йти ні на які прямі переговори з бойовиками!”, – кажуть мітингувальники.

Протестуючі також вимагають проведення позачергового засідання Ради, щоб чітко визначити українську позицію на переговорах, яка не буде включати ніякого надання суб’єктності представникам ОРДЛО.

Читайте також: Підписані у Мінську домовленості – државна зрада, – Бутусов

Нагадаємо, 13 березня глава Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що на останній зустрічі у Мінську сторони домовилися створити спільну платформу з представниками окремих районів Донецької і Луганської областей, які не контролюються урядом України. Україна узгодить з представниками терористичних організацій “ЛДНР” питання децентралізації та проведення місцевих виборів.

Також стало відомо, що у Мінську підписано домовленості про створення консультативної ради, в якій ОРДЛО будуть представлені як суб’єкт, а Росія в статусі гаранта-спостерігача опинилася на рівні з Німеччиною, Францією та ОБСЄ.

Окремі нардепи з фракції “Слуга народу” виступили проти створення консультативної групи в ТКГ за участі представників ОРДЛО.

Як зазначила журналістка Наталя Седлецька, керівник Офісу президента Андрій Єрмак перший з українських посадовців підписав угоду з бойовиками ОРДЛО.

В Офісі президента відбулася зустріч глави відомства Андрія Єрмака та нардепів фракції “Слуга народу”. Заступниця голови фракції “Слуга народу” Євгенія Кравчук повідомила, що консультативна рада з представниками ОРДЛО дозволить українській владі консультуватись у Мінську не з бойовиками, а з проукраїнськими мешканцями Донбасу.

Читайте також: Що означає створення спільного органу з бойовиками. Відповіді Романа Безсмертного

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE