Politerno > Україна і світ > Зеленський розповів про опір вірусу, надання гумдопомоги і турбуту про людей щодо заборони зібрань (Відео)

Зеленський розповів про опір вірусу, надання гумдопомоги і турбуту про людей щодо заборони зібрань (Відео)

  • 13 Березня, 2020
  • 758 Переглядів
  • 0

Держава захищатиме громадян від коронавірусу, а уряд вже домовляється про гуманітарну допомогу і спільно з НБУ розробить спеціальні кредити.

Про це йдеться у зверненні президент Володимира Зеленського до українців.

За словами глави держави інститут молекулярної біології НАН України невідкладно виготовить 200 тисяч експрес-тестів на коронавірус, з державного резерву до закладів охорони здоров’я передано 10 мільйонів масок, для тестування в регіонах також будуть використовувати пересувні лабораторії.

У разі потреби, буде виділено 500 мільйонів гривень на закупівлю медичного обладнання для інтенсивної терапії.

Зеленський зазначив, що для прийому складних випадків підготовлені понад 12 тисяч місць в інфекційних стаціонарах, є близько 2 тисяч лікарів-інфекціонистів та більше 5 тисяч середнього медичного персоналу. 

Органам місцевої влади доручили запровадити додаткове матеріальне заохочення медпрацівників, які залучені до протидії вірусу.

Президент обіцяє, що держава простимулює виробництво засобів індивідуального захисту.

Також Володимир Зеленський запевняє, що держава максимально захистить від вірусу військових.

Глава держави просить керівників підприємств, за можливості, дозволити своїм підлеглим працювати з дому, особливо, тим, хто має дітей.

“Ми провели бесіду з виробниками, постачальниками та аптекарями. Є речі, на яких не можна заробляти – це війна і здоров’я людей. Тому маски, дезінфектори, тести та інші необхідні засоби будуть на полицях аптеках та за доступною ціною… Людей похилого віку, особливо, які мають хронічні захворювання, я дуже прошу залишатися вдома… Слід пам’ятати, що гречка, сірники і туалетний папір не рятують від коронавірусу. Потрібне критичне мислення, холодна голова та заходи гігієни… Вірус паніки гірший від коронавірусу.”, – підкреслив Зеленський.

Президент запевнив, що влада домовляється про гуманітарну допомогу, а Національний банк розробить спеціальні кредити.

“Проводяться переговори з міжнародними партнерами щодо наданя гуманітарної допомоги, серед іншого, медичного обладнання. Митниці України доручено здійснювати оформлення таких вантажів швидко, не більше ніж за один день. Державною службою контролю за якістю харчових продуктів буде посилено контроль за системою водопостачання да водовідведення. Національний банк України погодився підтримати мою ініціативу та розробити програму заходів щодо кредитної підтримки бізнесу та населення України”. – зазначив президент.

Зеленський стверджує, що заборона масових заходів пов’язана виключно з захистом від коронавірусу.

“Якби ми боялись думки суспільства, боялись мітингів, ми б не відкривали вулицю Банкову. Тимчасова заборона масових заходів – це не посягнення на конституційне право на протест, це турбота про здоров’я Українців. Нехай ситуація стабілізується, захворювань буде менше, захворюванність вцілому піде на спад, і тоді будемо мітингувати собі на здоров’я”, – додав глава держави.

Нагадаємо, Україна на два тижні закриває державний кордон для іноземних громадян.

У Житомирській області померла 71-річна жінка, яку госпіталізовали 12 березня із підтвердженим випадком COVID-19.

Речниця Зеленського Юлія Мендель заявила, що Україна робитиме все можливе, щоб повернути на батьківщину 120 українців, які застрягли на італійсько-словенському кордоні через обмеження, пов’язані з коронавірусом.

Також стало відомо, що Україна закриває пасажирське авіасполучення з 17 березня через спалах нового коронавірусу. 

Читайте також: “Єрмак – х@йло”: на Банковій протестують проти нових домовленостей у Мінську (Відео – Фото)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE