Politerno > Україна і світ > У Зеленського обіцяють повернути 120 українців, які застрягли на кордоні з Італією

У Зеленського обіцяють повернути 120 українців, які застрягли на кордоні з Італією

  • 13 Березня, 2020
  • 857 Переглядів
  • 0

Україна робитиме все можливе, щоб повернути на батьківщину 120 українців, які застрягли на італійсько-словенському кордоні через обмеження, пов’язані з коронавірусом.

Про це речниця президента Юлія Мендель заявила на брифінгу у п’ятницю в Києві.

“МЗС знає про українців, які зупинились на кордоні зі Словенією через закриття кордонів словенською стороною в Італії”, – сказала Мендель.

“Приблизно 120 українців, які повертались на батьківщину, були зупинені”, – додала вона.

За її словами, громадянам України рекомендували повернутись до місць перебування і надати усі свої контакти диппредставництвам України в Італії.

“Далі вже МЗС працює. Ми будемо робити все можливе, щоб всі українці, які хочуть потрапити на батьківщину, повернулися”, – зазначила речниця президента.

Напередодні на кордоні між Італією та Словенією застрягла група українців, які повертались з Італії, але словенські прикордонники їх не пускали через спалах коронавірусу. Словенія закрила свій кордон з Італією для некомерційного руху, щоб запобігти поширенню коронавірусу.

Як розповіли ТСН.ua заблоковані на кордоні українці, словенські прикордонники поміряли температуру лише у водія та ухвалили рішення не пропускати автобуси та закликали їх повертатися до Італії.

Однак більшість з українців не хоче повертатися, оскільки термін їхнього перебування за біометричними паспортами в країнах ЄС спливає, а тому вони ризикують отримати депортацію та заборону на в’їзд.

МЗС пообіцяло підтримку українцям, які протермінували перебування за кордоном через коронавірус.

Нагадаємо, Україна на два тижні закриває державний кордон для іноземних громадян.

У Житомирській області померла 71-річна жінка, яку госпіталізовали 12 березня із підтвердженим випадком COVID-19.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE