Politerno > Україна і світ > Парламент зробить перерву в засіданнях через Covid

Парламент зробить перерву в засіданнях через Covid

  • 27 Січня, 2022
  • 650 Переглядів
  • 0

Народні депутати ухвалили календарний план проведення 7-ї сесії Ради зі змінами, запропонованими через збільшення кількості хворих на Covid-19 серед нардепів та працівників апарату парламенту.

Постанову №6446 підтримали 233 народних депутати, хоча опозиція була проти. 

 

Сьома парламентська сесія триватиме з 1 лютого до 22 липня 2022 року. 

Проте через загострення епідемічної ситуації після відкриття нової сесії – 1 лютого – відбудеться пленарне засідання, а 2, 3 та 4 лютого, а також упродовж 7-11 лютого, народні депутати працюватимуть у комітетах, комісіях і фракціях. 

До роботи в сесійній залі нардепи планують повернутися 15 лютого.

Представники опозиції виступали проти такого “відпочинку”, а лідер фракції “Слуга народу” Давид Арахамія закликав “перечекати хвилю” епідемії.

Обидві сторони при цьому заявляють про потребу зібратися для важливих рішень перед лицем можливої агресії Росії. 

“Хтось каже, що Верховна Рада йде відпочивати, коли Верховна Рада йде працювати в комітети. Основна робота по законопроєктах ведеться в комітетах,

Трудоголіків попереджаю: кожного дня, тільки сьогодні тільки у “Слузі народу” – 8 захворювань, я не знаю, як в інших фракціях, в апараті – вже більше 50 людей хворіють. Якщо ще один тиждень ми просидимо в закритому залі, то може вийти так, що через тиждень, коли дійсно потрібно буде зібрати (депутатів) і приймати важливі закони, в нас нікому взагалі буде приймати їх. 

Тому ідея полягає в тому, що через Zoom навіть хворі можуть працювати у своїх комітетах, а потім збиратися в залі, щоб хоча б хвилю перечекати”, – зазначив Арахамія.

Нагадаємо, в Британії з 27 січня перестали діяти майже всі карантинні обмеження, запроваджені у зв’язку зі сплеском епідемії коронавірусу.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE