Politerno > Україна і світ > “Ані кроку назад! Припинити політику капітуляції!”: добровольці йдуть маршем на Банкову (Фото – Відео)

“Ані кроку назад! Припинити політику капітуляції!”: добровольці йдуть маршем на Банкову (Фото – Відео)

  • 14 Березня, 2020
  • 1366 Переглядів
  • 0

З нагоди Дня добровольця на Михайлівській площі у Києві зібралися кілька тисяч людей. Вони рушили до урядового кварталу, щоб передати владі список вимог.

Про це повідомляє кореспондент Цензор.НЕТ.

Учасники маршу планують зупинитися біля Кабміну та на Банковій, де передадуть свої вимоги.

«Ми вимагаємо, аби українська влада припинила легалізацію так званих ОРДЛО. Також щоб не підтримували Росію та її ініціативи», – заявив колишній командир добробату «Миротворець», народний депутат 8 скликання Андрій Тетерук.

Учасники маршу вигукують «Зелю геть», «Ні капітуляції», «Слава добровольцям».

“Ми пройдемо через Майдан вулицями Грушевського, Шовковичною, Інститутською, Банковою і Алеєю Небесної Сотні. У рамках заходу ми передамо наступні вимоги до президента України, Кабінету Міністрів, Верховної Ради:1. Ані кроку назад! Ні відведенню військ!
2. Пріоритетний розвиток сектора оборони і сучасних озброєнь для українського війська!
3. Припинити політику капітуляції! Жодних домовленостей із ворогом за рахунок інтересів України!
4. Ні “Нормандії” без Криму!
5. Росія мусить заплатити за руйнування на Донбасі і в Криму!
6. Жодних виборів в ОРДЛО до відновлення повного контролю української влади над окупованими територіями!
7. Зупинити політичні переслідування добровольців, військових та волонтерів!
8. Повага і соціальні гарантії українському воїну!
9. Стоп реваншу! Колаборантам та пропагандистам Кремля – тюрми! – йдеться в коментарі на сторінці заходу у фейсбуці.

Читайте також: Назустріч Путіну. Єрмак “впарює” бойовиків ЛДНР під виглядом “українців ОРДЛО”

Нагадаємо, 13 березня глава Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що на останній зустрічі у Мінську сторони домовилися створити спільну платформу з представниками окремих районів Донецької і Луганської областей, які не контролюються урядом України. Україна узгодить з представниками терористичних організацій “ЛДНР” питання децентралізації та проведення місцевих виборів.

Також стало відомо, що у Мінську підписано домовленості про створення консультативної ради, в якій ОРДЛО будуть представлені як суб’єкт, а Росія в статусі гаранта-спостерігача опинилася на рівні з Німеччиною, Францією та ОБСЄ.

Окремі нардепи з фракції “Слуга народу” виступили проти створення консультативної групи в ТКГ за участі представників ОРДЛО.

Як зазначила журналістка Наталя Седлецька, керівник Офісу президента Андрій Єрмак перший з українських посадовців підписав угоду з бойовиками ОРДЛО.

В Офісі президента відбулася зустріч глави відомства Андрія Єрмака та нардепів фракції “Слуга народу”. Заступниця голови фракції “Слуга народу” Євгенія Кравчук повідомила, що консультативна рада з представниками ОРДЛО дозволить українській владі консультуватись у Мінську не з бойовиками, а з проукраїнськими мешканцями Донбасу.

Пізно ввечері, 13 березня, у Києві на Банковій, під Офісом президента, кілька сотень людей протестували проти визнання бойовиків на Донбасі суб’єктом переговорів.

Читайте також: Що означає створення спільного органу з бойовиками. Відповіді Романа Безсмертного

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE