Politerno > Україна і світ > Єрмак став першим українським посадовцем, який підписав спільний з бойовиками документ, – Седлецька (документ)

Єрмак став першим українським посадовцем, який підписав спільний з бойовиками документ, – Седлецька (документ)

  • 13 Березня, 2020
  • 1728 Переглядів
  • 0

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак перший з українських посадовців підписав угоду з бойовиками ОРДЛО.

Про це пише на своїй сторінці в Фейсбуці журналістка Наталя Седлецька, інформує Цензор.НЕТ.

“Вперше посадовець України підписав спільний документ із бойовиками “ЛДНР”. До цього з ними зустрічалися тільки ті представники України, які не мали офіційних владних посад, які не були на держслужбі”, – написала вона.

Седлецька звернула увагу, що поруч із підписом Єрмака не зазначено його посаду, там стоїть тільки слово “Згоден”. Такий самий вигляд має підпис під документом заступника голови Адміністрації президента РФ Дмитра Козака.

“Голова ОП Андрій Єрмак підписався під одним документом із представниками угруповань “ЛДНР” – Ніконоровою і Дейнегою. Другий, до речі, перебуває в розшуку СБУ, на нього є постанова суду на затримання за підозрою в захопленні державної влади і тероризмі”, – додала Седлецька.

Нагадаємо, 13 березня глава Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що на останній зустрічі у Мінську сторони домовилися створити спільну платформу з представниками окремих районів Донецької і Луганської областей, які не контролюються урядом України. Україна узгодить з представниками терористичних організацій “ЛДНР” питання децентралізації та проведення місцевих виборів.

При цьому Єрмак наголосив, що це не кроки, які створюють правове поле для визнання представників ОРДЛО.

Рішення про створення відповідної ради ще не прийнято, але це питання вирішиться під час наступної зустрічі ТКГ у Мінську. 

Єрмак не зміг відповісти, хто саме буде представляти ОРДЛО у відповідній “консультативній раді”. 

13 березня стало відомо, що у Мінську підписано домовленості про створення консультативної ради, в якій ОРДЛО будуть представлені як суб’єкт, а Росія в статусі гаранта-спостерігача опинилася на рівні з Німеччиною, Францією та ОБСЄ.

Окремі нардепи з фракції “Слуга народу” виступили проти створення консультативної групи в ТКГ за участі представників ОРДЛО.

Читайте також: Підписані у Мінську домовленості – државна зрада, – Бутусов

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE