Politerno > Україна і світ > “Азовці” виштовхали Сивохо з його “мирної” презентації – поліція затримала 15 осіб (Відео)

“Азовці” виштовхали Сивохо з його “мирної” презентації – поліція затримала 15 осіб (Відео)

  • 12 Березня, 2020
  • 1595 Переглядів
  • 0

Ветерани полку “Азов” стусанами виштовхали радника секретаря РНБО Сергія Сивохо з його презентації “Національної платформи примирення та єдності” на Донбасі.

Про це повідомляє ВВС News Україна

Як передає ВВС, ветерани полку закидали раднику секретаря РНБО, що він говорить про внутрішній конфлікт, а не війну проти Росії.

Як можна побачити на відеозаписі, ексазовці обступили Сивохо і на підвищених тонах щось йому доводили. Паралельно вони зламали стенд із назвою програми Сивохо.

Також лунали нецензурні заклики на адресу Сивохо, щоб він їхав у Ростов.

Потім чоловіки зі словами “до побачення” почали виштовхувати радника секретаря РНБО у бік виходу з будівлі. І робили це так інтенсивно, що Сивохо впав на підлогу. Після чого підвівся і накульгуючи вийшов із зали.

 

Пізніше у Facebook Сивохо прокоментував конфлікт. Він написав, що нападникам на нього потрібен не мир, а війна, тому що на ній можна заробити.

“Деяким мир не потрібен. Вони хочуть війни. Тому що, війна – це бізнес і великі гроші. Вони зірвали презентацію, але не зупинять наш рух до миру. Ми продовжуємо нашу роботу і наш діалог”, – заявив Сивохо.

Трохи раніше радник секретаря РНБО розповів на своїй сторінці про саму презентацію.

“Більше 40 представників ЗМІ, члени громадських організацій та міжнародної спільноти, представники Офісу президента і нового МінТОТ, релігійних конфесій та профільних робочих груп прямо зараз збираються в одному залі. Сьогодні ми робимо перші кроки до миру. Починаємо шлях, на який за 6 років ніхто не наважився вийти. Шлях до миру через діалог”, – писав Сивохо.

Правоохоронці затримали і доставили у поліцейський відділок 15 осіб, які влаштували сварку та штовхнули радника секретаря Ради національної безпеки і оборони Сергія Сивохо.

“Під час презентації Національної платформи примирення і єдності у печерському районі столиці група осіб влаштувала сварку, під час якої штовхнули радника секретаря Ради національної безпеки і оборони Сергія Сивоху. Після вчинення правопорушення молодики намагалися втекти, однак 15 активних учасників доставили до Печерського управління поліції для встановлення анкетних даних та надання пояснень”, – заявили у поліції.

Зазначається, що поліцейські продовжують пошуки всіх учасників інциденту. На місці події працює слідчо-оперативна група.

За цим фактом правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) ККУ.

Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до 5 років або позбавленням волі на строк 4 років.

Нагадаємо, радник секретаря РНБО Сергій Сивохо назвав російсько-українську війну на Донбасі “внутрішнім конфліктом”, а також заявив, що “в НАТО не можуть вступити країни з внутрішнім конфліктом, у нас, на жаль, є бойові дії”.

Як заявив глава української делегації в Парламентській асамблеї НАТО, депутат від партії “Слуга народу” Єгор Чернєв, повторена радником глави РНБО Сергієм Сивохо теза про те, що країна не може стати членом НАТО через військові дії на її території – міф, який розганяє Росія.

Читайте також: Ерзац Нормандії. Як Медведчук і Єрмак будуть оформляти капітуляцію перед Путіним

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE