Politerno > Україна і світ > У США запропонували “покарати” Китай за смерті американців і безробіття

У США запропонували “покарати” Китай за смерті американців і безробіття

  • 12 Квітня, 2020
  • 960 Переглядів
  • 0

На думку американського сенатора Ліндсі Греема, саме китайський уряд допустив настільки масштабне поширення коронавирусу.

У США сенатор-республіканець Ліндсі Греем запропонував “суворо покарати” Китай за поширення коронавирусу. Текст його промови опублікував Washington Examiner.

“Ми, Сенат США, не звинувачуємо Трампа, ми звинувачуємо Китай. Китай відповідальний за 16 тисяч смертей американців і за 17 мільйонів тих, хто втратив роботу. Саме китайський уряд і його поведінка призвели до цієї пандемії”, – сказав політик.

На його думку, саме китайський уряд допустив настільки масштабне поширення коронавирусу.

Греем підкреслив, що США повинні “змусити Китай змінити свою поведінку”. У якості покарання, він закликав Вашингтон змусити Пекін списати частину боргу США.

“Я хочу, щоб наша відповідь була настільки вагомою, що Китай змінить свою поведінку. Я хочу повернути мережу медичних поставок у Сполучені Штати, і я хочу припинити списувати деякі борги Китаю, тому що вони повинні платити нам, а не ми їм”, – заявив Греем.

Видання зазначає, що комуністичну партію Китаю піддавали критиці за приховування пандемії та поширення неправди щодо вірусу до того, як він став глобальною кризою.

Читайте також: Вперше в історії на всій території США запроваджено режим масштабного лиха

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE