Politerno > Україна і світ > Опоненти “антиколомойського” законопроєкту спробують заблокувати його, як неконституційний

Опоненти “антиколомойського” законопроєкту спробують заблокувати його, як неконституційний

  • 13 Квітня, 2020
  • 812 Переглядів
  • 0

Противники так званого “антиколомойського” законопроєкту вирішили здійснити спробу визнати його неконституційним.

Про це йдеться на Facebook-сторінці члена комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослава Железняка

“Здається, що опоненти банківського закону вирішили здійснити спробу визнати його неконституційним. Тому зібрали підписи 1/3 правового Комітету (саме він визначає питання пов’язані з Конституцією) для проведення завтра о 14:00 свого засідання”.

Наразі фракція “Слуга народу” проводить зустріч із президентом Володимиром Зеленським, де планували обговорити питання зміни до регламенту для прийняття “антиколомойського” законопроєкту.

Сьогодні о 17 годині у КВЦ “Парковий” розпочалося засідання фракції “Слуга народу”, на якому присутній президент Зеленський.

На фракції мають обговорити так званий “антиколомойський закон”.

Для його прийняття правляча партія хоче прийняти зміни до регламенту Верховної Ради, які дозволять швидше розглядати велику кількість правок до законопроектів. Саме їх мають розглядати на позачерговому засіданні парламенту, яке хочуть скликати на середу, 15 квітня.

Зокрема, правки до “антиколомойського” законопроєкту планують розглядати блоками. Наразі понад 16 тисяч правок, які подали до законопроєкту намагаються звести в одну таблицю.

Надалі профільний комітет має опрацювати та об’єднати подібні правки у блоки і лише після цього законопроєкт потрапить у парламент, проте розгляду закону про банки цього тижня очікувати у Раді не варто.

Крім того, 13 квітня глава фракції Давид Арахамія заявив, що на засіданні 15 квітня можуть розглянути і кадрові питання: “Кадрові питання можуть бути… У нас є ще в уряді кілька незайманих посад – треба їх призначати”.

Нагадаємо, 30 березня Рада підтримала у першому читанні так званий “антиколомойський” законопроєкт №2571-д щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності.

Читайте також: Поправки Коломойського. Як в Раді “завис” законопроект, який від влади вимагає МВФ

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE