Politerno > Україна і світ > Пожежа в Чорнобилі: вогонь дістався до сховищ відходів з ЧАЕС

Пожежа в Чорнобилі: вогонь дістався до сховищ відходів з ЧАЕС

  • 13 Квітня, 2020
  • 956 Переглядів
  • 0

Ситуація з пожежами в Чорнобильській зоні стала критичною, так як вогонь вже дістався до міста Прип’ять і незабаром може перекинутися на сховища радіоактивних відходів.

Про це написав на своїй сторінці в Facebook член громадської ради при Державному агентстві України з управління зоною відчуження Ярослав Ємельяненко.

«Ситуація критична. Зона палає. Місцева влада звітує, що все під контролем, але насправді вогонь стрімко захоплює нові території. У мене два варіанти: або в Кабмін не доводять реальну ситуацію, або він вибрав політику замовчування радянської влади, як в 86 році», – зазначив Ємельяненко.

За його словами, зараз вогонь вже дістався Прип’яті і знаходиться в двох кілометрах навпростець від сховищ радіоактивних відходів «Підлісний»,  де розташовані найбільш високоактивні радіаційні відходи всієї Чорнобильської зони, і від самої ЧАЕС.

Ємельяненко зазначив, що чорнобильські пожежі гасять вже десятий день, а вогонь, не дивлячись на роботу рятувальників, “вільно переміщується за вітром, та зараз дістався міста Прип’ять та найнебезпечніших об’єктів Зони відчуження”.

«Але зайдіть на сторінки Кабміну, ДСНС та профільних держустанов – в них все під контролем і все нормально. Горить там, горить сям, але це ок. І те, що ця серія підпалів, за всіма юридичними ознаками, є терористичним актом, який зараз вийде за межі країни та стане міжнародним – це нормально, не звертайте уваги, ситуація штатна. На місце не допускають волонтерів та журналістів.», – обурився він.

У зв’язку з цим член громадської ради Державного агентства України з управління зоною відчуження звернувся до представників вищої влади Украиїни з вимогою негайно відреагувати на ситуацію.

 

Читайте також: Попри коронавірус люди не помічають більшої небезпеки – карантин не допоможе

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE