Politerno > Україна і світ > У Зеленського карантин від суспільства – Найєм

У Зеленського карантин від суспільства – Найєм

  • 28 Квітня, 2020
  • 856 Переглядів
  • 0

Примхи реальних бенефіціарів Венедиктової остаточно знищать рейтинг Зеленського – адвокат

Рейтинг президента Володимира Зеленського може сильно постраждати через поспішних дій Офісу генпрокурора в розслідуванні резонансних справ.

Про це пише у Facebook адвокат Масі Найєм.

Так, Найєм наводить ряд фактів, щоб розібратися в причинах вчорашніх протестів під Офісом президента, викликаних завершенням досудового розслідування у справі херсонської активістки Катерини Гандзюк.

1. Зібрано не всі докази. Проведено не всі слідчі дії, які просила сторона потерпілих (якій ще три дні тому брехали, що справа не готова до суду). Як наслідок – може не бути вироку організаторам вбивства, оскільки не вистачить доказів.

2. Раніше прокуратура просила продовжити досудове розслідування до чотирьох місяців. А завершила за 40 днів. Чому?

3. Про це запитали вчора під Офісом Президента у прокурорів і почули: “Ми зібрали докази, це нові докази, а які – не скажемо, бо це таємниця досудового (розслідування – ред)”. Чи так це?

4. Ні, оскільки всі матеріали справи відкриті ВСІМ сторонам, включаючи адвокатів підозрюваних. Досудове розслідування завершено. Немає таємниці слідства. Тому пояснити суспільству, чому так блискавично завершили розслідування прокуратура не може, тому що таких пояснень не існує.

5. Тоді, чому ж так швидко завершили розслідування? Тому що у Генерального прокурора І. Венедиктової є страх звільнення. Вона намагається довести свою ефективність. Не якістю переданих доказів, а поспішно переданою справою, для галочки. Якість доказів суд встановить мінімум через рік (50 томів справи)“, – пише Масі Найєм.

Він також підкреслює, що вчора прес-секретар Зеленського Юлія Мендель підтвердила, що президент ще не заслухав Венедіктову по даній справі.

Вона йому повинна була щось доповісти. З цього можна зробити висновок, що його тримають в ізоляції. Не у нас карантин. А у пана Зеленського карантин від суспільства. Від реального стану справ“, – зазначає адвокат.

При цьому, Найєм впевнений, що Венедиктова – не самостійна фігура, “а примхи реальних бенефіціарів Венедиктової остаточно знищать рейтинг Зеленського“.

Раніше СБУ завершила досудове розслідування у справі Гандзюк: організатори – Мангер і Левін. Тем часом, під Офісом Президента пройшла акція протесту проти “зливу” справи про вбивство Гандзюк. Активісти відстоюють продовження розслідування справи про вбивство Гандзюк: “Зеленський, вимагаємо пояснень! Венедіктову – у відставку”.

Читайте також: Влада переживає серйозну кадрову кризу, адже “лава запасних дуже коротка”

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE