Politerno > Тернопільщина > Підприємці привезли звернення на захист малого та середнього бізнесу Трушу і поспілкувались з Надалом (Фото – Відео)

Підприємці привезли звернення на захист малого та середнього бізнесу Трушу і поспілкувались з Надалом (Фото – Відео)

  • 29 Квітня, 2020
  • 1504 Переглядів
  • 0

Представники малого та середнього бізнесу Тернополя 28 квітня влаштували автопробіг на захист підприємництва під час карантину.

Підприємці вимагали, щоб їм дозволили відновити діяльність з 1 травня та бути в рівних умовах з тими представниками бізнесу, яким дозволено працювати у час карантину, інформує “Суспільне“.

Як повідомила співорганізаторка автопробігу голова Тернопільської громадської організації “Підприємці Галичини” Ольга Шахін, з такими вимогами вони звернулися до міського голови Тернополя, голови ОДА, президента України, прем’єр-міністра та кабміну.

За словами Ольги Шахін, організували автопробіг члени громадської організації “Підприємці Галичини”, яка входить у Всеукраїнське об’єднання малого та середнього бізнесу ” Фортеця”.

У свою чергу, речник нацполіції області Сергій Крета повідомив, що участь в акції взяли приблизно 100 осіб на близько 80 автомобілях.

За дотриманням правил дорожнього руху та правил карантину учасниками автопробігу стежили 20 поліцейських, які склали на учасників акції три адмінпротоколи за недотримання ПДР. У той же час, вимоги карантину порушені не були.

“Ця акція була анонсована напередодні, тому учасники акції і поліцейські до неї готувалися. Поліцейські слідкували, щоб не були порушені карантинні норми, оскільки організатори обіцяли і була домовленість, що всі карантинні норми будуть дотримані, люди не будуть порушувати соціальні дистанції, люди будуть одіті в захисні маски”, – повідомив Сергій Крета.

Учасники автопробігу стартували на парковці біля торгово-розважального центру на вулиці Живова. Там вони зібрали підписи за те, щоб їм дозволили відновити діяльність.


Читайте також:
Одним карантин і обмеження, іншим “зелене світло” від Надала

“Всі заклади малого і середнього бізнесу позакривалися, ми, як мережа фастфудів закрили своїх 18 закладів. Ми чесно терпіли цей карантин, ми свідомо на це пішли. Я батько двох дітей, в мене є дружина, в мене є багато працівників, в яких є дружини, діти, і вони весь цей час не могли заробляти гроші, і не могли забезпечувати свої родини. Пройшло півтора місяці, ніяких послаблень щодо карантину нема, гроші в нас усіх закінчуються. Ці заклади, які працювали “Макдональдс”, “Епіцентр”, “Сільпо”, заправки, на яких можна спокійно зайти і поїсти хотдог, випити каву ніякого серйозного впливу на захворюваність не дали. Тому наші вимоги, щоб влада дала нам умови, за яких з 1 травня ми можемо почати наш бізнес”. – розповів співорганізатор автопробігу підприємець Юрій Лихач.

Виданню “За Збручем” він теж розповів про складну ситуацію, у якій опинився:

“Ми не можемо далі перебувати у простої, оскільки завершуються наші ресурси і можливості. Багато наших працівників теж вже витратили всі заощадження. Потрібно працювати, бо може настати такий період, що багато-хто не матиме ресурсу відновити діяльність. Бізнес багатьох із нас вже зазнав значних збитків. Ми просимо дозволу на відновлення роботи з початку травня. Чекаємо, щоб влада нам дала відповідні умови”.

Ще один учасник акції, Юрій Мартинюк, так прокоментував свою участь в автопробігу:

“Я представляю ломбарди, фінансові компанії і фінансові установи, в тому числі обміни валют. Не є нормально, що інші фінансові установи такі як банки, страхові компанії – дозволено до роботи, а ломбарди та кредитні спілки – заборонені”.

Володимир Грабовенко вирішив взяти участь в автопробігу, щоб підтримати підприємців, на яких працює:

“Треба, щоб влада турбувалася про малий бізнес, який приносить податки в нашу державу і дає робочі місця”.

Учасники проїхали центром міста, мікрорайонами “Дружба”, “Сонячний” та “Східний”. 

Після завершення автопробігу, ініціативна група вирушила з вимогами на зустріч до голови облдержадміністрації. Володимира Труша на місці не було, звернення йому передали.

“Ми вимагаємо у влади, щоб нас відкрили з 1 травня. Просимо у Президента, уряду дозволити нам працювати, а ми будемо дотримуватися усіх санітарних норм. У зверненні ми просимо також нам зменшити податки всі. Ті підприємці, що були на карантині, щоб взагалі не сплачували податків. Не сплачували оренди за землю і щоб нам відклали введення касових апаратів”, – прокоментувала звернення Ольга Шахін.

Підприємці зустрілися з міським головою Тернополя Сергієм Надалом. 

“Наш малий та середній бізнес опинився в складних обставинах, зумовлених карантином. Без доходу залишилося багато українців, зокрема і тернополяни. Я хочу наголосити, що рішення про послаблення карантину і зняття обмежень з роботи малого та середнього бізнесу приймає лише Уряд. Є пропозиція створити робочу групу, спільно напрацювати план виходу з карантину, який би передбачав поступове скасування тих чи інших карантинних обмежень, початок діяльності тих чи інших суб’єктів господарювання, при цьому, підприємці розуміють, що вони беруть на себе відповідальність за безпеку працівників, за безпеку обслуговування тернополян”, – сказав після зустрічі мер.

Читайте також: У селі Бариш Бучацького району на COVID-19 захворіли майже всі пацієнти і медики геріатричного центру

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE