Politerno > Тернопільщина > Одним карантин і обмеження, іншим “зелене світло” від Надала

Одним карантин і обмеження, іншим “зелене світло” від Надала

  • 27 Квітня, 2020
  • 4697 Переглядів
  • 0

Сьогодні стало відомо, що міський голова Тернополя Сергій Надал зобов’язав поліцію закрити “Епіцентр” та “Макдональдз”.

Зокрема, видання “Тернополяни” процитувало обурення мера під час засіданні оперативного штабу по боротьбі з коронавірусом: “Беріть працівників ще муніципальної поліції і сьогодні ж їдьте у “Епіцентр” та “Макдональдз”, щоб вони припинили роботу, так само як інші суб’єкти господарювання – відзначив Сергій Надал. – Якщо є небажання, складайте протоколи, бо дуже багато скарг надходить від тернополян на роботу цих закладів”.

Слухати з 17:00 хвилини:

У відповідь на випад міського голови, у компаннії “Епіцентр К” прокоментували ситуацію. 

“Повідомляємо, що згідно з роз’ясненням Кабінету міністрів до постанови №211 від 11 березня 2020 року  «Епіцентр», як мережа господарських магазинів, продовжує працювати, виконуючи свою соціальну місію із забезпечення населення товарами першої необхідності.

Під час карантину магазини «Епіцентр» працюють з певними обмеженнями – відділи з товарами не першої необхідності у магазині «Епіцентр» закриті, а охорона пропускає до торговельного залу тільки покупців, які прийшли за засобами захисту та дезінфекції, медичними приладами, засобами кварцювання та знезараження повітря, товарами особистої гігієни, побутовою хімією, базовими харчовими продуктами (борошно, олія, вода, напої, фрукти), дитячим харчуванням та товарами для дітей. Для того, щоб покупці могли швидко вибрати необхідне, не проводячи багато часу в магазині, всі товари першої необхідності зібрані на центральний алеї магазину та біля кас. Повний асортимент товарів можливо придбати у інтернет-магазині epicentr.ua, обравши опцію «доставка» або самовивіз з Центрів видачі замовлень, розташованих у магазинах «Епіцентр».

 У господарських магазинах «Епіцентр» введені суворі європейські стандарти санітарно-гігієнічного контролю для безпеки покупців. У магазині регулюється кількість відвідувачів – працює тільки один вхід. Згідно з встановленими обмеженнями до торговельного залу допускається не більше однієї людини на 10 кв. м. Центр видачі замовлень інтернет-магазину Epicentrk.ua обслуговує по одному клієнту. Задля уникнення скупчення людей на касах встановлені обмежувальні елементи. У всіх відвідувачів в обов’язковому порядку при вході у магазин вимірюється температура.

Для забезпечення санітарно-гігієнічних норм у торговельному залі постійно протягом дня проводиться вологе прибирання спецзасобами, а кожну годину здійснюється додаткова санітарна обробка дезінфікуючими засобами обладнання, з яким контактують покупці – каси, візочки, кошики тощо. Щоночі у магазині проводиться кварцування приміщень, де в робочі часи перебуває велика кількість людей, – йдеться у повідомленні компанії “Епіцентр К””

В контексті згаданого конфлікту зазначимо, що в редакцію “Політерно” звернулися працівники “Епіцентру”, котрі не називають своїх прізвищ, і повідомили про порушення карантинних обмежень з боку міської влади. У надісланому листі були прикріплені фотографії, на яких видно, як на фабрику “Viknar’off”, що на вулиці Поліська поблизу магазину “Епіцентр”, приїжджають праціавники і продовжують роботу попри оголошений в країні карантин. Фотографії зроблено 10 квітня, хоча, як пишуть свідки, фабрика працювала від початку введення жорстких карантинних обмежень Кабінетом міністрів.

На фото підвезення працівників мікроавтобусами компанії:

Вищезазначене викликає запитання: за якими критеріями міський голова Тернополя “відбирає” кандидатів на карантинні “канікули”? Не хочеться думати, що за окрему “вдячність” з боку власників бізнесу.

Адже, якщо хтось-десь поскаржився на недотримання норм, то давайте карати усіх порушників. Як, скажіть будь-ласка, при фабричному технологічному процесі можна дотримуватись норм епідемічної безпеки? На фотографіях чітко видно ці “норми безпеки” – люди великими групами їдуть в автобусах, спілкуються між собою без масок тощо.

У той же час, згадується розслідування “Політерно” щодо виділення неповних 2 га землі без аукціону в промисловій зоні та 7,2 млн. грн. на капітальний ремонт вулиці без ліцензії двом підприємствам ТОВ «Тервікнопласт» (“Viknar’off”) і ТОВ «Тернопільбуд», які належать Василю Лилові. І питання відпадають. Адже в Тернополі все як завжди: селекція на своїх і чужих бізнесменів відпрацьована роками.

Можливо владі міста, у такий складний час, пора подумати не про інтереси “своїх людей” і піар. А про пересічних тернополян, яким скоро не буде за що годувати сім’ї? Можливо пора узяти на себе відповідальність і дозволити працювати малому бізнесу, а не відсіювати олігархів за принципом “хто рідніший”?

 Читайте також: Надал, напередодні виборів і в умовах карантину, переводить у “ручний режим” рекламну сферу


Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE