Politerno > Тернопільщина > Надал, напередодні виборів і в умовах карантину, переводить у “ручний режим” рекламну сферу

Надал, напередодні виборів і в умовах карантину, переводить у “ручний режим” рекламну сферу

  • 7 Квітня, 2020
  • 2094 Переглядів
  • 0

Начальник Управління стратегічного розвитку Тернополя Юрій Дейнека підготував проект рішення міської ради щодо розміщення соціальної реклами на час дії карантину – з 17 березня 2020 року і до його закінчення.

“Звільнити суб’єктів господарювання від плати за тимчасове користування місцями розташування рекламних засобів (білборди, сітілайти), що перебувають у комунальній власності Тернопільської міської територіальної громади, на 100 відсотків, у період з 17 березня 2020 року і до закінчення терміну дії карантину, за умови розміщення соціальної реклами за рахунок власника рекламної конструкції”,  – йдеться у проекті рішення.

А ось і розпорядження міського голови про перелік питань на розгляд депутатів:

У такий спосіб міський голова Тернополя Сергій Надал перед місцевими виборами, які мають відбутись в жовтні цього року, вирішив перевести у “ручний режим” регулювання рекламного ринку в Тернополі. Іншими словами, мер хоче зобов’язати підприємців рекламувати свою діяльність (а це, звичайно ж, здебільшого “перемоги”), в обмін на звільнення від сплати за тимчасове користування рекламними місцями, що перебувають у комунальній власності Тернопільської громади.

Справа у тім, що на час карантину підприємцям заборонено здійснювати будь-яку діяльність, не пов’язану з життєдіяльністю міста. Це означає, що рекламна сфера теж підпадає під дію заборони, адже для її функціонування необхідно задіяти працівників, а це вже порушення карантину.

Міський голова своєю ініціативою (а сумніви, що це саме його ініціатива не повинні виникнути ні у кого) намагається узяти під особистий контроль сферу рекламних послуг і це не викликає подиву на тлі оголошеного міськрадою тендеру на висвітлення своєї діяльності на суму понад 3,5 млн. грн, про який ми вже писали з посиланням на партію “Сила людей”.

Як бачимо, під час різноманітних обмежень деякі місцеві князьки вирішили часу не гаяти і посиленно готуватися до виборчої гонки, котра, судячи із заяв представників правлячої партії, розпочнеться за графіком, не дивлячись на карантин, пов’язаний з епідемією.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE