Politerno > Україна і світ > Апеляція ВАКСу відправила заочно під варту Бахматюка

Апеляція ВАКСу відправила заочно під варту Бахматюка

  • 28 Травня, 2020
  • 887 Переглядів
  • 0

У четвер, 8 травня, колегія суддів заочно взяла під варту олігарха Олега Бахматюка.

Про це йдеться в рішенні Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розглянула апеляційну скаргу прокурора щодо підозрюваного, який у період з 04.10.2014 по 13.10.2014 здійснював фактичний контроль та керівництво діяльністю ПАТ “ВіЕйБі Банк”.

За результатами судового засідання суд задовольнив апеляційну скаргу прокурора та обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Наразі підозрюваний перебуває поза межами України.

У ЦПК наголошують, що це рішення дозволяє Інтерполу почати розшук Бахматюка.

Нагадаємо, у грудні минулого року адвокати екс-власника VAB Банку Олега Бахматюка ініціювали кримінальне провадження проти генпрокурора Руслана Рябошапки, його заступника Віталія Каська, деяких суддів антикорупційного суду, а також щодо окремих працівників Офісу президента, через незаконне відкриття справи по стабкредитам VAB Банку за вказівкою Кабміну. Вони заявили, що в  Офісі президента хочуть заволодіти активами Бахматюка.

Ранівше, в листопаді, ексвласника VAB Банку, власника агрохолдингів “Укрлендфармінг” і “Авангард” Олега Бахматюка оголосили у національний розшук

Як написала свого часу журналістка Юлія Самаєва, справу проти VAB банку відновлено для того, щоб забрати аграрний бізнес його колишнього власника, Олега Бахматюка, використовуючи підконтрольне Агентство із розшуку і менеджменту активів.

У четвер, 28 травня, Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду призначила експрезиденту “Укрбуду” Максиму Микитасю запобіжний захід у вигляді варти з альтернативою застави у 100 млн грн.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE