Politerno > Україна і світ > СБУ показала аудіодоказ, як вербувальник Шайтанова керував бойовиками на Донбасі

СБУ показала аудіодоказ, як вербувальник Шайтанова керував бойовиками на Донбасі

  • 9 Липня, 2020
  • 875 Переглядів
  • 0

СБУ оприлюднила аудіозапис, з якого випливає, що полковник ФСБ РФ Ігор Єгоров із позивним “Ельбрус” був одним із організаторів окупації та розгортання терористичної діяльності на Донбасі.

Про це повідомляє СБУ.

“Контррозвідка Служби безпеки України зібрала додаткові матеріали, які свідчать, що полковник ФСБ РФ Ігор Єгоров, який має відношення до вербування генерал-майора СБУ Валерія Шайтанова, водночас був одним із організаторів окупації та розгортання терористичної діяльності на Донбасі”, – йдеться у повідомленні.

 

За даними СБУ, з літа 2014 року Єгоров під позивним “Ельбрус” напряму координував діяльність незаконних збройних формувань на території Луганської області, доводив до бойовиків вказівки російського командування та організовував взаємодію різних угруповань.

Полковник ФСБ називав себе “першим заступником командувача” військ так званої “Новоросії”. Важливим аспектом його діяльності було узгодження спільних дій з так званим “міністерством оборони ДНР”, забезпечення бойовиків озброєнням та боєприпасами. 

Він особисто був присутнім на окупованій території, перенаправляв групи проросійських бойовиків з Криму на Донбас.

Контррозвідка СБУ зафіксувала, що Єгоров безпосередньо причетний до збиття російською стороною українських військових літаків улітку 2014 року та до ракетних обстрілів підрозділів Збройних сил України.

Також полковник ФСБ РФ Єгоров займався збором розвідувальної інформації та координував диверсійні групи для протидії українським військовим.

Нагадаємо, у квітні оперативники СБУ провели багатоетапну спецоперацію із викриття Валерія Шайтанова та зібрали “вичерпну доказову базу” його співпраці з російськими спецслужбами. Зокрема, він перебував на агентурному зв’язку у полковника ФСБ Ігоря Єгорова.

16 квітня Контррозвідка затримала ще одного фігуранта у справі про держзраду генерал-майора Служби безпеки України Валерія Шайтанова.

Єгоров- “Ельбрус” фігурував у справі про збитий у 2014 році над Донбасом “Боїнг”.

Як повідомив Bild, арешт генерала Служби безпеки України Валерія Шайтанова, який таємно працював на ФСБ, вдарив по російській розвідці у Європі.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE