Politerno > Україна і світ > Абромавичус йде з “Укроборонпрому” – замість нього хочуть призначити Тихонова, який підкуповував нардепів в інтересах Януковича. ВIДЕО

Абромавичус йде з “Укроборонпрому” – замість нього хочуть призначити Тихонова, який підкуповував нардепів в інтересах Януковича. ВIДЕО

  • 11 Вересня, 2020
  • 796 Переглядів
  • 0

Генеральний директор ДК “Укроборонпром” Айварас Абромавичус написав заяву про відставку.

Про це повідомив його заступник Мустафа Найєм на своїй сторінці у Facebook.

“Останніми днями в ЗМІ поширюється інформація про зміну керівництва “Укробронпрому”. Це дійсно так. Місяць тому Айварас Абромавичус написав заяву про звільнення”, – написав Найєм.

Новий директор концерну буде призначений президентом за поданням прем’єр-міністра, яке вже передано до Офісу президента, додав Найєм, пославшись на ЗМІ.

Найєм також наголосив, що якщо нове керівництво концерну повернеться до старих схем, нинішня команда не буде продовжувати працювати в таких умовах.

“Відновлення нелегальних потоків і схем, розкрадання активів і повернення до старих практик ручного управління – і є ті червоні лінії, порушення яких є неприйнятними і не дозволить багатьом із нашої команди залишатися працювати в концерні”, – написав він.

Як повідомив в Facebook екснардеп Юрій Левченко, генеральним директором Державного концерну “Укроборонпром” хочуть призначити Сергія Тихонова, який зараз є завідувачем відділу Головного департаменту з питань національної безпеки і оборони в Офісі Президента.

“Людину, яка підкуповувала народних депутатів в інтересах Януковича, а зараз є підлеглим Єрмака, хочуть призначити Генеральним директором Державного концерну “Укроборонпром””, – так прокоментував Левченко можливе призначення.

За його словами, з Тихоновим 9 вересня прем’єр Шмигаль провів співбесіду і передав подання до Офісу Президента на його призначення генеральним директором “Укроборонпрому”.

Левченко звертає увагу на те, що в 1998 році Тихонов був обраний народним депутатом України 3 скликання від “Прогресивної соціалістичної партії України” (Наталії Вітренко), № 9 у списку. Потім він став членом “Партії Регіонів” і в 2002 році балотувався до Верховної Ради у списку блоку “За єдину Україну!” в який входила “Партія Регіонів”.

“Але в його біографії є ОСОБЛИВО “пікантний” епізод. Під час гучного скандалу із купівлею регіоналами депутатів-“тушок” у Парламенті одразу після дострокових виборів 2007 року – на етапі формування парламентської коаліції – у ЗМІ розійшлася інформація, що помічник Віцепрем’єр-міністра Андрія Клюєва Сергій Тихонов давав багатомільйонні хабарі депутатам за вихід з фракції БЮТ”, – пише екс-нардеп.

“Проаналізувавши інформацію з відкритих джерел, а саме – матеріали прихованої відеозйомки підкупу, яку здійснили і оприлюднили депутати від БЮТ в 2007 році, наша команда “Народовладдя” виявила, що це саме той Сергій Тихонов, якого зараз хочуть призначити Генеральним директором Державного концерну “Укроборонпром””, – додав він.

Левченко заявив, що вимагає від президента, уряду і від правоохоронних органів офіційну реакцію “на опубліковану інформацію та недопущення призначення такої особи на посаду керівника стратегічно важливого для України підприємства”.

Нагадаємо, як заявив віцепрем’єр-міністра – міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський, керівництво та менеджмент ДК “Укроборонпром” змінять найближчим часом, розглядається змінена і назви підприємства.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE