Politerno > Україна і світ > Ляшко каже, що в Україні стартувала вакцинація від грипу

Ляшко каже, що в Україні стартувала вакцинація від грипу

  • 27 Жовтня, 2020
  • 558 Переглядів
  • 0

До епідемічного сезону 2020–2021 в Україну поставлено 665 тис. доз вакцини проти грипу. 

Як повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко, найближчим часом МОЗ поставить у заклади охорони здоров’я 40 тис. доз вакцини проти грипу для щеплення медпрацівників, які працюють з хворими на коронавірусну інфекцію.

“Попри те, що інфекційна хвороба, викликана вірусом грипу, зазвичай протікає у неускладненій формі, вона може призводити й до тяжкого перебігу. Особливо це стосується людей старшого віку, вагітних, осіб з хронічними хворобами, маленьких дітей. Циркуляція вірусів грипу під час пандемії COVID-19 в осінні та зимові місяці може мати важкі наслідки для вразливих груп населення. Тож важливим пріоритетом у цьому сезоні є вакцинація медпрацівників, що надають допомогу пацієнтам та реалізують заходи боротьби з COVID-19”, — зазначив Ляшко.

За словами головного санлікаря, до епідсезону 2020–2021 років в Україну поставлено 500 тис. доз вакцини “Ваксігрип Тетра” (виробник — “Санофі Пастер”, Франція, чотирьохвалентна); 45 тис. доз вакцини “Інфлувак (“Абботт Біолоджікалз Б.В.”, Нідерланди, трьохвалентна); 120 тис. доз вакцини “Джісі Флю” (“Грін Кросс Корпорейшн”, Південна Корея, трьохвалентна).



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE