Politerno > Україна і світ > НАБУ оскаржуватиме “абсурдне” рішення ОАСК щодо Ситника

НАБУ оскаржуватиме “абсурдне” рішення ОАСК щодо Ситника

  • 27 Жовтня, 2020
  • 682 Переглядів
  • 0

Національне антикорупційне бюро пов’язуює рішення ОАСК, яке зобов’язує директора НАБУ Артема Ситника покинути посаду, із тим, що суддів викрили на зловживаннях та спробі захоплення влади, а тому оскаржить рішення суду.

 Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

“Рішення Окружного адміністративного суд Києва щодо діяльності Національного бюро та Директора НАБУ є заангажованим і абсурдним у правовому сенсі. Його справжня мета — заблокувати роботу інституції, яка викрила суддів ОАСК на масштабних зловживаннях та спробі захоплення влади… Будь-які спроби ОАСК знайти обхідні шляхи для реалізації суддями, підозрюваними у захопленні влади, своїх амбіцій є такими, що нищать довіру до судової влади та справедливого судочинства”, – зазначили в НАБУ.

Бюро розцінює рішення ОАСК як втручання у свою роботу і оскаржить його.

Відзначається, що фактично, йдеться про чергову спробу усунути з посади директора НАБУ та перетворити сам орган у керовану “кишенькову” структуру.

У НАБУ вважають, що це стати причиною повного блокування розслідувань багатомільярдних корупційних зловживань в українській владі.

Також у відомстві нагадали, що звільнити директора НАБУ можуть лише на підставах закону “Про Національне антикорупційне бюро”, а наразі таких підстав не існує.

Тож Артем Ситник продовжує виконувати свої повноваження, а НАБУ працює в штатному режимі.

Нагадаємо, Окружний адмінсуд Києва ухвалив рішення відсторонити від посади директора НАБУ Артема Ситника та наказав Мін’юсту викреслити його з реєстрів як керівника.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE