Politerno > Україна і світ > Стало відомо, куди пішли кошти, виділені на Меморіал Героїв Небесної

Стало відомо, куди пішли кошти, виділені на Меморіал Героїв Небесної

  • 22 Листопада, 2020
  • 714 Переглядів
  • 0

Виділені на будівництво Меморіалу Героїв Небесної сотні кошти були перераховані підрядникам для закупівлі матеріалів.

Про це повідомив директор музею Революції Гідності Ігор Пошивайло, якого цитує Нromadske.

Пошивайло прокоментував заяву прокуратури про можливе розкрадання коштів на будівництві Меморіалу Небесної сотні.

Він запевнив, що проблеми з будівництвом пов’язані з арештом території, де відбуваються слідчі експерименти, а на час перерахування коштів підряднику не було про це відомо. За словами Пошивайла, підрядник закупив необхідні матеріали для будівництва.

“Був чіткий план і графік робіт, що 20 лютого мав би бути збудований, відкритий Меморіал, треба було закуповувати матеріали. Саме тому і була виплачена така сума. Виплата авансу — це стала практика, це не є злочином.

В нас є звіти підрядника за закуплені матеріали. Ми самі бачили ті дерева, граніт. Гроші не зникли. Єдина перешкода — це арешт ділянки. Це звучить дуже маніпулятивно, оскільки жодних звинувачень нам не надано, ми не знаємо в якому статусі нас викликали (на допит – ред.)”, – зазначив Пошивайло.

Нагадаємо, 19 листопада на Facebook-сторінці Музею Революції Гідності з’явилося повідомлення, що до них із обшуком прийшли правоохоронці.

Як стало відомо, слідчі дії проводили у справі за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею революції Гідності. Йдеться про привласнення бюджетних коштів в особливо великих розмірах.

Меморіал Героїв Небесної Сотні мають звести над столичним Майданом Незалежності, а саме — на ділянці вулиці Інститутської, яку тепер називають алеєю Героїв Небесної сотні.

У лютому 2018 року обрали переможців архітектурного конкурсу. Відкрити меморіал планували ще у 2019 році, проте генпрокуратура заявила, що під час розслідування справ Майдану на території будівництва є потреба у проведенні додаткових слідчих експериментів щодо розслідування вбивств протестувальників.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE