Politerno > Україна і світ > Париж у вогні через погроми і акції протесту. ВІДЕО

Париж у вогні через погроми і акції протесту. ВІДЕО

  • 5 Грудня, 2020
  • 706 Переглядів
  • 0

У столиці Франції 5 грудня відбулася масштабна акція проти 24-1 статті законопроекту “Про глобальну безпеку”, яка перетекла в погроми.

Про це повідомляє Sputnik France.

У Парижі агресивно налаштовані протестувальники почали запускати в поліцейських петарди і запалювали фаєри з криками “Всі ненавидять поліцію”.

 

Мітингувальники громили вікна, вітрини, будували барикади, намагалися вивести з ладу камери зовнішнього спостереження. Крім того, в столиці Франції почали підпалювати шини і автомобілі, припарковані на вулицях.

Заворушення сталися на авеню Гамбета, по якій рухалася колона протестуючих. На місце прибули пожежники і правоохоронці.

28 листопада в Парижі та інших містах відбулися масштабні протести, під час яких були затримані кілька демонстрантів і поранені десятки поліцейських.

Учасники акції виступили проти прийняття закону “Про глобальну безпеку”, який передбачає штрафи за фото- і відеозйомку поліцейських.

Нижня палата парламенту Франції ухвалила в першому читанні законопроект про “Про глобальну безпеку”. Документ передбачає штрафи до 45 тисяч євро або рік в’язниці за фото- і відеозйомку окремих поліцейських, якщо поширення цих кадрів “погрожує фізичною або психічною недоторканності окремих чиновників”. Також він зобов’язує журналістів попередньо реєструватися для освітлення демонстрацій.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE