Politerno > Україна і світ > ФОПам пропонують за свій рахунок придбати дорогий нашийник, – політолог. ВІДЕО

ФОПам пропонують за свій рахунок придбати дорогий нашийник, – політолог. ВІДЕО

  • 5 Грудня, 2020
  • 2007 Переглядів
  • 0

В Україні майже 2 мільйона ФОПів. Вони дають роботу 3 мільйонам людей і створюють клас самозабезпечених громадян. У розвинених країнах з мудрими урядами цей соціальний прошарок людей цінують і оберігають. Вони забезпечують економічну і соціальну стабільність держави. Мудра влада цих країн робить все щоб створити умови чисельного збільшення цього соціального прошарку громадян.

Про це пише на своїй сторінці у Facebook політичний експерт Сергій Гайдай.

 

Наприклад, в грузинському податковому кодексі вони виділені в окрему категорію – мікробізнесІ держава не збирає з мікробізнесу податків. У Грузії вважають, що це громадяни, які самозабезпечують себе і допомагають грузинській державі, знімаючи з нього навантаження платежів по соціальній допомозі, у необхідності платити їм та їхнім сім’ям субсидії й інші дотації. А малий бізнес обкладається податком від 3% до 5%, не більше. У Грузії взагалі дуже проста і необтяжлива система оподаткування для будь-якого виду підприємців. Усього не більше п’яти видів податків. Це спадщина втілення ідей Бендукідзе.

Дрібних і середніх підприємців цінують там де влада – це сервіс для населення. Але не в Україні.

Наша влада – це влада фіскалів. Їхня ідеологія мало чим відрізняється від партократії часів совка. Наші владні діячі вважають, що підприємництво – злочин. Ці ФОПи мають нахабство заробляти гроші і покривати податки. Вони займаються контрабандою. Їх потрібно контролювати і встановити над ними державний рекет, щоб будь-який державний чиновник регулярно міг знімати з них данину з максимальною зручністю для себе. 

Кому потрібні касові апарати? Підприємцям? Вони створюють зручне середовище для розвитку бізнесу ? Ні. Вони потрібні податківцям. Для їх комфорту, для їх благополуччя і для їх корупційного тиску на ФРПів.

Статистика говорить, що до контрабанди можуть, за родом своєї діяльності, бути причетними не більше 2% українських ФОПів. І не всі з цих двох відсотків займаються контрабандою. А в схемах ухилення від податків підозрюються не більше 3% ФОПів. І теж, цим займаються не всі з цих трьох відсотків.

Але наші фіскали в уряді вважають якщо ти ФОП – значить ти вже винен.

У чому дурість зобов’язати всіх ФОПів придбати касові апарати і вести всі грошові розрахунки через нього? Касовий апарат це обладнання необхідне для торгівлі в магазині. Власники магазинів і так мають такі апарати. А для швачки з ремонту одягу, перукаря, косметолога або приватного сантехніка він не потрібен. Він потрібен податківцю для контролю за їхньою підприємницькою діяльністю. Хоча переважна більшість з них і так сьогодні справно платить податки. Але їм пропонують за свій рахунок придбати дорогий нашийник, надіти на свій бізнес і поводок віддати в руки цілої зграї чиновників. Все це створення ще однієї плантації, де буде процвітати і панувати корупція податківців, різного роду інспекторів, пожежників і ментів.

В результаті ФОПи отримують тиск корумпованого держапарату, протестують і йдуть в тінь.

Коли ми позбудемося подібних реформаторів-гетманцевих у владі? Коли до управління країною прийдуть наші Бендукідзе? Знову потрібно йти на податковий майдан?



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE