Politerno > Україна і світ > Рейтинг: відрив Зеленського від суперників скорочується, долають бар’єр лише 4 партії

Рейтинг: відрив Зеленського від суперників скорочується, долають бар’єр лише 4 партії

  • 4 Лютого, 2021
  • 823 Переглядів
  • 0

Президентський рейтинг очолює чинний президент Володимир Зеленський, його готові підтримати 21,2% українців – відрив від найближчих суперників складає 4-5%.

Про це свідчать результати описування соцгрупи “Рейтинг”.

 

Президентський рейтинг очолює Зеленський. Якби вибори відбулися найближчим часом то його підтримали б 21,2% тих, хто має намір голосувати та визначився із вибором.

За нардепа “ОПЗЖ” Юрія Бойка  проголосували б 17,1%, за п’ятого президента Петра Порошенка – 16,4%.

Якби другий тур виборів президента України відбувся найближчим часом, то чинний президент Володимир Зеленський переміг би усіх суперників.

За результатами моделювання другого туру президентських виборів, Зеленський тримає першість у парі з усіма основними опонентами.

Так, у парі з п’ятим президентом Петром Порошенком за Зеленського готові віддати голоси 56% проти 44% у Порошенка.

У парі з нардепом “ОПЗЖ” Юрієм Бойко у Зеленського – 60% проти 40%, з лідеркою “Батьківщини” Юлією Тимошенко – 55% проти 45%.

У можливій парі Бойко-Порошенко – паритет: 51% на 49%.

При цьому в усіх випадках моделювання пар до другого туру президентських виборів третина респондентів заявили, що не будуть голосувати або не визначилися з вибором.

Якби вибори до Верховної Ради відбулися найближчим часом, то впевнено до парламенту потрапили б 4 партії, ще сім балансують на межі проходження.

У парламентському рейтингу лідирують “Опозиційна платформа – За життя” (18,9%) та “Слуга народу” (18,6%). За партію “Європейська солідарність” готові віддати голоси 15,2%, за партію “Батьківщина” – 12,2%.

Ще сім партій можуть подолати прохідний бар’єр з урахуванням похибки. Це “Українська стратегія Гройсмана” (4,8%), Радикальна партія (4,7%), партія “Сила і честь” (4,5%), “За майбутнє” (4,4%), партія “Голос” (3,5%), партія Шарія (3,4%), партія “Свобода” (3,1%) .

Інші партії мають значно нижчу підтримку. Зокрема, партію УДАР Віталія Кличка готові підтримати 2,4% виборців, а “Наш край” – 1,4%.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE