Politerno > Україна і світ > Зеленського обійшли у рейтингу довіри, а “Слуга народу” більше не перша серед партій

Зеленського обійшли у рейтингу довіри, а “Слуга народу” більше не перша серед партій

  • 3 Лютого, 2021
  • 774 Переглядів
  • 0

У рейтингу довіри до політиків міський голова Києва Віталій Кличко обійшов президента Володимира Зеленського, а до парламенту потрапляють чотири партії – “ОПЗЖ”, “Слуга народу”, “ЄС” і “Батьківщина”.

Про це свідчать результати опитування КМІС.

Найбільше респондентів довіряють Віталію Кличку (37,5% довіряють і 51,8% не довіряють, баланс довіри-недовіри становить -14,3%), Володимиру Зеленському (35,6% проти 59,6%, баланс – -24%), Володимиру Гройсману (30,9% проти 54,2%, баланс – -23,3%).

Якщо порівнювати результати опитування щодо довіри до політиків станом на кінець 2020 року, то найбільші зміни простежуються у випадку: Кличка – ріст з 31,8% до 37,5%, Гройсмана – ріст з 25,4% до 30,9% та лідерки “Батьківщини” Юлії Тимошенко – ріст з 16,6% до 26,2%.

Загалом, до всіх політиків відсоток тих, хто їм не довіряє, вище відсотку тих, хто довіряє, за винятком лідера “Сили і честі” Ігоря Смешка  (баланс +3,7%) і голови ВР Дмитра Разумкова (+2,1%).

Якби найближчої неділі відбувалися вибори до Верховної Ради, до парламенту потрапили б “ОПЗЖ”, “Слуга народу”, “ЄС” і “Батьківщина”.

Якби у парламентських виборах брали участь ці партії, найбільш імовірно прохідний бар’єр подолали б “ОПЗЖ” (партію підтримали б 23,1% серед респондентів, які визначилися з вибором), “Слуга народу” (20,9%), “ЄС” (14,1%) і “Батьківщина” (9,8%)”.

Зазначається, що балансують на межі проходження “Радикальна партія Олега Ляшка” (6,1%), “Українська стратегія Гройсмана” (5,2%) і “Сила і честь” (4,4%).

Інші партії мають нижчу підтримку.

Повідомляється, що під час опитування респондентам показували картку зі списком партій, і респонденти мали обрати лише одну відповідь.

Крім того, згідно з опитуванням, 61,4% респондентів обов’язково взяли б участь у голосуванні. Ще 10,2% не впевнені, але скоріше проголосували б на виборах.

Нагадаємо, як повідомив КМІС за результатами опитування, проведеного 22 січня, партія “Опозиційна платформа – За життя” лідирує у рейтингу партій, а “Слуга народу” опустилася на четверту позицію.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE