Politerno > Україна і світ > Зеленський не назвав підстав для введення санкцій проти каналів Медведчука – що відомо ЗМІ

Зеленський не назвав підстав для введення санкцій проти каналів Медведчука – що відомо ЗМІ

  • 3 Лютого, 2021
  • 689 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський заявив, що санкції проти телеканалів «112 Україна», Zik, NewsOne та Тараса Козака були введені після фіксації конкретних підстав та їх обговорення.

Про це Зеленський написав на своїй сторінці в Фейсбук

 

Втім, Зеленський не назвав, про які саме підстави йдеться. 

“Колегіальне та юридично вмотивоване рішення про санкції щодо фізичної та юридичних осіб ухвалено одразу після того, як були зафіксовані та обговорені конкретні підстави для цього. Вдячний членам Ради національної безпеки і оборони за відповідальну та швидку реакцію”, – пише президент. 

Зеленський також подякував представникам громадського суспільства, які правильно зрозуміли рішення РНБО. 

“Відверта та маніпулятивна пропаганда має отримати жорстку реакцію саме суспільства. Робота Служби безпеки також заслуговує на окрему подяку. Жодного сумніву, що всі загрози національній безпеці України отримають ефективну та законну відповідь”, – додав Зеленський.

За інформацією з джерел ZN.UA в СБУ і Офісі президента, підставою для введення санкцій проти Тараса Козака та пов’язаних з ним юридичних осіб стало:

по-перше, розслідування, проведене спецслужбами України, в ході якого встановлено, що схеми з поставками вугілля з окупованих територій, сприяють фінансуванню тероризму.

Таким чином фігурант цих санкцій потрапив під дію закону «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдженню зброї масового знищення».

По-друге, засідання РНБО щодо санкцій не проводилося в традиційній формі: був розписаний час, коли кожен з членів РНБО повинен був з’явитися на 4 поверх Банкової, де повинен був поставити/чи не поставити свій підпис під рішенням про введення санкцій проти Козака. Бланки з підписами приймав і збирав секретар РНБО Олексій Данілов.

Тобто це було індивідуальне голосування без традиційного групового обговорення.

По-третє, за даними ZN.UA, рішення про накладення санкцій не було блискавичним, як пише Сергій Лещенко, і не було на пряму пов’язане з телефонною розмовою голови МЗС Дмитра Кулеби з держсекретарем США Тоні Блінкеном.

Упродовж січня президент Володимир Зеленський двічі збирав силовиків і аналітиків для обговорення питання про те, як припинити мовлення каналів Віктора Медведчука, провідного в країні антиукраїнську діяльність.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE