Politerno > Україна і світ > Посольство США підтримало санкції проти Медведчука – Вашингтон запровадив їх ще в 2014

Посольство США підтримало санкції проти Медведчука – Вашингтон запровадив їх ще в 2014

  • 20 Лютого, 2021
  • 648 Переглядів
  • 0

Сполучені Штати висловили підтримку санкціям відносно Віктора Медведчука, при цьому нагадали, що Вашингтон запровадив обмеження проти нього ще до 2014 року.

Про це в Twitter повідомило посольство США в Україні.

“Ми підтримуємо зусилля України щодо захисту її суверенітету і територіальної цілісності через санкції. Медведчук був під санкціями США з 2014 за підрив української безпеки, територіальної цілісності та демократичних інститутів”, – зазначили в посольстві.

Нагадаємо, цього тижня Рада безпеки і оборони України ввела санкції проти Медведчука за фінансування терористичної діяльності на Донбасі. При цьому під санкції потрапляє все його майно.

Крім того, у державну власність мають тепер повернути частину нафтопроводу “Самара – Західний напрямок”, який експлуатує компанія, пов’язана з Медведчуком. Також під санкції потрапила його дружина Оксана Марченко. За офіційними даними, вона володіє нафтопереробним заводом в Ростовській області (Російська Федерація), який постачає паливо на окупований Донбас.

Дружина одного з лідерів ОПЗЖ Віктора Медведчука Оксана Марченко, проти якої 19 лютого ввели санкції, заявила, що вступає у партію “Опозиційна платформа – За життя”.

Прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков назвав “тривожною” інформацію” щодо рішення Ради нацбезпеки і оборони України про санкції проти нардепа Віктора Медведчука.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE