Politerno > Україна і світ > Частину нафтопродуктопроводу “Самара-Західний напрямок” арештовано

Частину нафтопродуктопроводу “Самара-Західний напрямок” арештовано

  • 24 Лютого, 2021
  • 615 Переглядів
  • 0

Вищий антикорупційний суд заарештував частину нафтопродуктопроводу “Самара-Західний напрямок”.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Рішення ухвалено 23 лютого 2021 року на підставі доказів, зібраних СБУ у співпраці з іншими правоохоронними органами.

Зазначається, що наразі арештовано все майно стратегічного об’єкта: інфраструктура, будівлі та споруди, розташовані в Україні (на території Житомирської, Рівненської, Львівської, Закарпатської областей). Воно буде передано від комерційної структури до Нацагентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

На цей час Службою безпеки України та Національним антикорупційним бюро проводяться заходи з передачі усього об’єкту нафтопродуктопроводу під контроль державного акціонерного товариства “Укртранснафта” для вжиття заходів щодо його збереження.

Ухвала ВАКСу опинилася у розпорядженні УП:

СБУ наголошувала, що вибуття нафтопроводу з державної власності ставить під загрозу функціонування об’єктів важливого господарського значення. Нафтопровід пов’язують з кумом Путіна членом ОПЗЖ Віктором Медведчуком, який у лютому потрапив під санкції РНБО. В ОПЗЖ зв’язок із нафтопроводом заперечують.

Сьогодні ми повідомляли, що з 24 лютого розпочинається операція Служби безпеки та Національного антикорупційного бюро з передачі нафтопродуктопроводу “Самара-Західний напрямок” у власність держави.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE