Politerno > Україна і світ > Військовий чиновник знав про міни, на яких підірвалися троє бійців – ДБР

Військовий чиновник знав про міни, на яких підірвалися троє бійців – ДБР

  • 10 Березня, 2021
  • 993 Переглядів
  • 0

У рамках розслідування загибелі 14 лютого 2021 року трьох військовослужбовців на території проведення ООС слідчі ДБР повідомили про підозру ексначальнику інженерної служби військової частини у недбалому ставленні до військової служби.

Про це повідомив в.о. директора ДБР Олексій Сухачов, якого цитує пресслужба ДБР.

За даними досудового розслідування, 27-річний керівник інженерної служби військової частини знав про наявність необлікованих вибухонебезпечних предметів на дорозі на території відповідальності військової частини поблизу населеного пункту Новолуганське Донецької області.

Проте він не вжив заходів до позначення місцеперебування боєприпасів добре помітними знаками небезпеки, огородження та охорони небезпечної ділянки, а також її розмінування.

Вранці 14 лютого під час переходу військових до іншої позиції повз неогороджених та непозначених протитанкових мін вони вибухнули – троє військовослужбовців-десантників загинули на місці.

Таким чином, начальник інженерної служби військової частини, який після трагедії був звільнений, підозрюється у недбалому ставленні військової службової особи до служби, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах особливого періоду. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу, а загрожує чоловікові покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

“Слідчими Бюро проведені невідкладні огляди місця події з залученням саперів, допитано понад 60 осіб, призначені та вивчені висновки 15 експертиз, серед яких військова, вибухотехнічна, судово-медична, імунологічні, балістичні, судово-біологічні. З урахуванням отриманих доказів вже повідомлено першу підозру, розслідування всіх обставин події триває”, – додав Сухачов.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE