Politerno > Україна і світ > РФ на початковому етапі розробки нового мирного плану відмовляється від нього – Гармаш

РФ на початковому етапі розробки нового мирного плану відмовляється від нього – Гармаш

  • 10 Березня, 2021
  • 674 Переглядів
  • 0

Росія не сприймає новий план спільних кроків з мирного врегулювання на Донбасі, який розробили Україна, Німеччина і Франція.

Як передає “Україна 24“, про це заявив член української делегації в Тристоронній контактній групі стосовно Донбасу Сергій Гармаш.

“На жаль, я не бачив цього плану. Станом на минулий тиждень я не бачив людини в делегації, яка бачила б його… Ми знаємо, що він відрізняється від плану, який представив Кравчук, який ми обговорюємо в ТКГ. На цьому тижні ми дізналися з виступу Єрмака, що цей план закінчено. Це власне не можна назвати планом, це пропозиції за кластерами – низка заходів для виконання Мінських угод”, – зазначив член ТКГ.

За словами Гармаша, Росія вже на початковому етапі розробки цих пропозицій заявила, що це не може бути планом, “оскільки нормандська четвірка не може втручатися у справи України”.

“Тому я прогнозую, що Росія не прийме і цей план, запропонований Німеччиною, Францією та Україною”, – підкреслив Гармаш.

Гармаш додав, що Україна на переговорах у рамках ТКГ продовжує наполягати на розгляді її пропозицій, відомих як план Кравчука. У свою чергу, Росія наполягає на обговоренні плану ОРДЛО.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE