Politerno > Україна і світ > Зеленський обіцяє підтримку бізнесу в “червоних” зонах

Зеленський обіцяє підтримку бізнесу в “червоних” зонах

  • 23 Березня, 2021
  • 759 Переглядів
  • 0

Офіс президента запропонував виплатити малому та середньому бізнесу по 8 тисяч гривень, як компенсацію за “червону” зону. Для цього пропонують використати механізм, який діяв в грудні минулого року.

Про це йдеться на сайті ОП.

Для підтримки малого й мікробізнесу та найманих працівників підприємств у “червоній” зоні карантину пропонують використати вже відомий механізм виплат через портал “Дія”.

“Буде можливість подати заявку на порталі державних послуг “Дія” і гарантовано отримати з державного бюджету виплату в розмірі 8 тисяч гривень”, – сказала заступник керівника ОП Юлія Свириденко.

Водночас, як наголосили в ОП, місцева влада матиме змогу додати до суми державної допомоги кошти з місцевого бюджету, щоб збільшити загальну суму матеріальної допомоги.

У грудні 2020 року в Україні запровадили три програми виплат бізнесу, який постраждав через запровадження локдауну. Одною з програм була виплата 8 тисяч гривень найманим працівникам та ФОПам. Тоді карантинну допомогу отримали майже півмільйона українців.

Нещодавно президент Володимир Зеленський закликав місцеву владу допомогти бізнесу в “червоній” зоні карантину. Зеленський пообіцяв, що держава подвоїть ці виплати.

Після цього в Кабміні запропонували повернути карантинні виплати підприємцям. Планувалося, що виплати зможуть отримати у регіонах “червоної” зони.

Крім того, глава фракції “Слуга народу” Давид Арахамія анонсував, що законопроект щодо карантинних виплат внесуть в Раду вже цього тижня.

Нагадаємо, Верховний суд не задовольнив позов матері однієї з учениць Запорізького академічного ліцею, яка вимагала дозволити її доньці відвідувати навчальний заклад без щеплень. 



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE