Politerno > Україна і світ > Скандал у “Голосі”: Устинова каже, що партія намагається здихатися неугодних. ДОКУМЕНТ

Скандал у “Голосі”: Устинова каже, що партія намагається здихатися неугодних. ДОКУМЕНТ

  • 23 Березня, 2021
  • 912 Переглядів
  • 0

Шестеро нардепів, яких керівництво “Голосу” погрожує виключити з партії, голосували не за зміни до Конституції, а за те, щоб не дати звільнити керівництво НАБУ.

Про це пише у Фейсбуці нардеп “Голосу” Олександра Устинова – одна з шести депутатів, яких партія може виключити зі свого складу.

Вона опублікувала витяг із рішення політради партії.

“Це – попередження про виключення з партії, яке, схоже, виглядає як привід “здихатися” неугодних депутатів”, – пише Устинова.

“Наше голосування в Парламенті було не за зміни до Конституції. Ми голосували лише за направлення звернення в КСУ, яке вже один раз визнало неконституційним можливість призначення голів НАБУ та ДБР президентом. Це технічний і тактичний крок, щоб не дати швидко проголосувати провладний законопроект, щоб знести керівництво НАБУ та зробити його залежним політично органом”, – стверджує Устинова.

Політик вважає, що таким чином партія використовувала проти неї те, що вона захищала незалежність НАБУ та антикорупційних органів.

“Це називаться “домахатися до мишей”, вибачте на слові, або знайти привід”, – додала Устинова.

Раніше ввечері у вівторок, 23 березня, нардеп “Голосу” Ярослав Юрчишин повідомив, що керівництво партії “Голос” попередило шістьох членів про можливе виключення зі складу політичної сили. Попередження, крім нього та Устинової, отримали Соломія Бобровська, Роман Лозинський, Ольга Стефанишина та Володимир Цабаль.

16 березня під час голосування у ВР 267 народних депутатів підтримали проект постанови про направлення до Конституційного суду законопроекту №5133 про порядок призначення і звільнення директорів НАБУ і ДБР для отримання висновку про відповідність законопроекту вимогам ст. 157 і ст. 158 Основного закону.

Згідно з даними електронного протоколу на сайті парламенту, це рішення підтримали, зокрема, вісім членів фракції “Голос” (Соломія Бобровська, Галина Васильченко, Роман Лозинський, Ольга Стефанишина, Олександра Устінова, Наталія Піпа, Володимир Цабаль і Ярослав Юрчишин).

Нагадаємо, наприкінці лютого стало відомо, що представники Офісу президента та партії “Слуга народу” періодично провадять переговори з лідером партії “Голос” Кірою Рудик стосовно можливості об’єднання в парламентську коаліцію.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE