Politerno > Україна і світ > СБУ розслідує причетність організації Медведчука до окупації Криму

СБУ розслідує причетність організації Медведчука до окупації Криму

  • 25 Березня, 2021
  • 683 Переглядів
  • 0

СБУ проводить обшуки в офісах Всеукраїнського громадського руху “Український вибір – Право народу”, лідером якої є Віктор Медведчук. До 2016 року організація була відома як “Український вибір”. 

Про це РБК-Україна повідомило джерело в правоохоронних органах.

Слідчі дії проходять в Києві та Дніпрі. За даними джерел в правоохоронних органах, під час окупації Криму центральний офіс організації координував дії кримських осередків, представники яких активно пропагували входження півострова до складу Російської Федерації. Надалі вони брали участь в організації і проведенні незаконних референдуму і виборів в “законодавчі органи Республіки Крим”, Держдуми РФ і президента.

В СБУ припускають, що керівництво “Українського вибору – Право народу”, яке знаходиться в Києві, продовжує координувати діяльність її членів в АР Крим, незважаючи на спроби публічно відмежуватися від незаконних дій своїх колег на півострові.

Пізніше в СБУ повідомили, що слідчі дії проходять в рамках кримінального провадження за ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Також вирішується питання про повідомлення учасникам про підозри щодо ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) і ст. 111 (державна зрада).

Нагадаємо, президента РФ Володимир Путін вважає, що Кремлю вдалося встановити контроль над українським півостровом у 2014 році завдяки “зміцненню держави зсередини”.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE