Politerno > Україна і світ > Бойовики проводять навчання, на полігонах скупчилася бойова техніка

Бойовики проводять навчання, на полігонах скупчилася бойова техніка

  • 25 Квітня, 2021
  • 824 Переглядів
  • 0

В ОРДЛО зафіксовано навчання російських найманців з участю великої кількості бойової техніки: машин залпового вогню “Град”, самохідних й буксированих важких гармат, десятків танків.

Про це повідомив прес-центр штабу операції Об’єднаних сил (ООС) в Facebook.

“Російсько-окупаційні війська проводять підготовку в ОРДЛО. Українська сторона СЦКК також інформує про грубі порушення ВС РФ, про що йдеться в доповіді СММ ОБСЄ №94 / +2021 від 24 квітня “, – зазначено в повідомленні.

Відзначається, що починаючи з лютого 2021 року СММ ОБСЄ постійно фіксує суттєве збільшення на тимчасово окупованій території кількості озброєння і військової техніки, в тому числі забороненої мінських домовленостей. За даними на 22 квітня, БПЛА далекого радіусу дії зафіксували 280 одиниць бойової техніки окупантів на території ОРДЛО.

Серед виявленої техніки 6 машин реактивних систем залпового вогню БМ-21 “Град”, 11 самохідних гаубиць 2С1 “Гвоздика”, 5 протитанкових гармат МТ-12 ” Рапіра ” і 15 гаубиць калібру 122 мм і 152 мм.

У звіті також відзначається, що накопичення бойової техніки і особового складу біля лінії розмежування проводиться під виглядом військових навчань на полігонах, що облаштовані на тимчасово окупованих територіях, і в ході підготовки противника до чергового військового параду.

Підкреслюється, що значне озброєння російських найманців було розміщено з порушенням ліній відведення на тимчасово окупованих територіях Луганської області.

“У цьому контексті, особливе занепокоєння викликає різке збільшення кількості обстрілів населених пунктів на підконтрольній території та позицій ЗС України, що пояснюється накопиченням озброєння та військової техніки збройних сил РФ в ОРДЛО. А розміщення реактивних систем БМ-21 «Град» біля Дебальцевого та наближення до лінії зіткнення артилерійських систем та мінометів різних типів у поєднанні з інженерною технікою не виключає ретельної підготовки окупантів до провокацій та ескалації конфлікту”, – йдеться у повідомленні.

Українська сторона СЦКК також інформує, що в квітні 2021 року кураторами ОРДЛО розгорнута потужна інформаційна кампанія з дискредитації ЗС України.

Нагадаємо, у п’ятницю, 23 квітня, райсуд Праги-5 узяв під варту трьох із п’яти обвинувачених, які брали участь в бойових діях на сході України і яких слідчі вважають терористами.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE