Politerno > Україна і світ > Мендель йде з посади речниці Зеленського

Мендель йде з посади речниці Зеленського

  • 30 Квітня, 2021
  • 765 Переглядів
  • 0

Речниця президента Володимира Зеленського Юлія Мендель залишає посаду.

Про це повідомив співрозмовник Української правди в команді Зеленського.

“Скажу так: Юлія більше не буде речником, вирішується, хто буде замість неї. Можливо, вона залишиться в прес-службі на іншій позиції”, – зазначає джерело.

Видання намагається зв’язатися з нею, щоб отримати коментар з перших вуст, але наразі Юлія на дзвінки не відповідає і повідомлення в месенджерах не читає.

“Юлія Мендель зосередиться на роботі із взаємодії з іноземними ЗМІ”, а до тих пір продовжить тимчасово виконувати обов’язки речниці, “поки завершуються процеси реорганізації комунікаційної роботи в Офісі президента”, заявив у коментарі агентству Інтерфакс-Україна радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

“Прийнято рішення про посилення конкретних комунікаційних напрямків, у зв’язку з чим Юлія Мендель зосередиться на роботі із взаємодії з іноземними ЗМІ”, – повідомив він.

Подоляк розповів, що зараз комунікація всіх ініціатив президента для зовнішніх споживачів потребує суттєвого посилення.

“Юлія Володимирівна (Мендель – ред.) має відмінні зв’язки в цьому секторі медійного співтовариства і зможе бути ефективною в якості радника з міжнародних комунікацій”, – додав він.

Радник Єрмака зазначив, що “позиція речника президента буде виділена в окремий функціонал, уточнена і заповнена”.

За інформацією УП, у Мендель були дуже напружені стосунки з першим заступником голови Офісу президента Кирилом Тимошенком. Він ініціював її звільнення, коли ОП очолював ще Андрій Богдан.

Довідково: Зеленський призначив Мендель своєю речницею 3 червня 2019 року. Цю посаду вона обійняла за результатами конкурсу, який оголосив Зеленський. Усього було майже 4 тисячі конкурсантів.

Мендель – 34 роки, має науковий ступінь кандидата філологічних наук. Працювала журналістом на телеканалах ICTV, Espreso.TV, “112” та “Інтер”.

Нагадаємо, у березні стало відомо, що прессекретарка президента Юлія Мендель вестиме щотижневу передачу на державному телеканалі “Дом”, що транслюється на окупованих Росією територіях України.

Перший ефір передачі “Погляд з Банкової з Юлією Мендель” на державному телеканалі “Дом” за 2 дні набрав понад 10 тисяч дизлайків від користувачів Youtube.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE