Politerno > Україна і світ > З України намагалися вивезти скіфські золоті прикраси. ФОТО

З України намагалися вивезти скіфські золоті прикраси. ФОТО

  • 28 Травня, 2021
  • 634 Переглядів
  • 0

Служба безпеки перешкодила незаконному вивезенню за кордон культурних артефактів часів Скіфської доби, які на міжнародних аукціонах можуть коштувати від $40 тисяч.

Про це повідомляють пресслужби СБУ та ОГП.

За попередніми даними слідства, на замовлення європейських клієнтів посередник домовився з кур’єром, який мав вивезти Скіфські золоті прикраси через пункт пропуску “Ягодин”.

Під час проходження митного контролю в особистих речах кур’єра було виявлено приховані 11 підвісок часів Скіфської доби, виготовлених з жовтого та білого золота.

За попередніми висновками експертів, вилучені ювелірні вироби є унікальними, вони становлять культурну та історичну цінність для України. Такі речі можна вивозити лише з дозволу центрального органу виконавчої влади.

Проводяться слідчі дії. Після завершення досудового розслідування розглядатиметься питання щодо передачі цінностей до Музейного фонду України

Нагадаємо, у листопаді 2010 року в Москві за підозрою в контрабанді виробів із золота, що належали древнім скіфам, був затриманий колишній депутат Одеської міськради від Партії регіонів, брат екс-нардепа Ігоря Маркова – Олег Марков. 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE