Politerno > Україна і світ > Екс-регіонал попався на контрабанді скіфського золота в Москві. Фото

Екс-регіонал попався на контрабанді скіфського золота в Москві. Фото

  • 20 Листопада, 2020
  • 711 Переглядів
  • 0

У Москві за підозрою в контрабанді виробів із золота, що належали древнім скіфам, затриманий колишній депутат Одеської міськради від Партії регіонів, брат екс-нардепа Ігоря Маркова – Олег Марков. 

Про це повідомляють ряд російських ЗМІ.

Частина скіфських скарбів Марков, за версією слідства, ввіз контрабандою до Росії, де спробував продати.

Угода була намічена у відділенні банку на території «Москва-Сіті». Там же екс-депутата і затримали співробітники управління ФСБ.

 

Маркову обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту на два місяці.

За деякими даними, мова йде про унікальні експонати ціною в сотні тисяч євро. Серед вилучених у Маркова предметів старовини – амфора, намисто, медальйон із зображеннями античних героїв, золоті пластини у вигляді зображення оленя і лева.

Олег Марков народився в Одесі. Був депутатом міськради VI скликання, обраний у 2010 році від Партії регіонів. Він – брат засновника всеукраїнської політичної партії «Родина» Ігоря Маркова, якого в грудні 2014 року МВС України оголосило в розшук як «особу, яка переховується від суду». Він, колишній депутат Одеської міськради і ВР України, проходить фігурантом у справі про хуліганство.

Відзначимо, велика колекція скіфського золота була вивезена в рамках експозиції з Криму в лютому 2014 року до Голландії. Виставка “Крим. Золотий острів у Чорному морі” проходила в музеї Аллард Пірсона в Амстердамі з 7 лютого по 31 серпня 2014 року і складалася з експонатів чотирьох кримських музеїв і одного київського. Після анексії півострова Росією виник суперечка з приводу того, повертати експонати в Крим чи на підконтрольну української влади територію.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE