Politerno > Україна і світ > Партія Колеснікова провела свій перший з’їзд

Партія Колеснікова провела свій перший з’їзд

  • 30 Травня, 2021
  • 1082 Переглядів
  • 0

У неділю, 30 травня, у Києві в одному з івент-холів відбувся перший з’їзд політичної партії “УКРАЇНА – НАШ ДІМ”, на якому було оголошено ядро партії – ТОП 7.

На з’їзді були присутні понад 200 представників з усіх областей України.

На порядку денному з’їзду було розглянуто ключові організаційні питання, такі як: обрання керівних органів, а також затвердження Програми і Статуту партії.

Рішенням з’їзду лідером нової політичної партії “УКРАЇНА – НАШ ДІМ” був обраний Борис Колесніков, ексвіцепрем’єр-міністр з підготовки Чемпіонату Європи з футболу ЄВРО-2012, ексміністр інфраструктури України, меценат і політик.

По закінченню з’їзду відбувся форум “Україна – наш дім”, на якому голова партії, Борис Колесников, зазначив, що створення політичної сили – це результат тривалих роздумів, узагальнення кращого світового досвіду, політичної та економічної діяльності.

“До ідеї створення партії ми йшли майже тридцять років, ретельно опрацьовували контури ідеології майбутньої політичної партії – не політичного проекту, а саме партії, з серйозними амбіціями, стратегічним баченням цілей і з власним планом перетворення країни. Ми зібрали найсильнішу команду професіоналів, для того, щоб міняти, перебудовувати країну, а не вбудовуватися в систему. Нас цікавлять перетворення, а не просто участь у найближчих виборах”.

Крім того, Борис Колесніков розповів про команду, яка зібралася в партії “УКРАЇНА – НАШ ДІМ”: “Всіх наших соратників об’єднує головна якість: всі вони – професіонали! І ще: їм не все одно, що буде з Україною через п’ять, десять, п’ятдесят, сто років. Кожен з них міг би з легкістю знайти застосування своїм знанням і досвіду за кордоном. Але ми залишилися і об’єдналися в бажанні змінити Україну. Наша політична партія – це відповідь на виклики часу. Ми об’єдналися, бо настає час професіоналів, продиктований запитом суспільства”, – підсумував Колесніков.

Партія “УКРАЇНА – НАШ ДІМ” вважає своєю першочерговою метою втілення таких завдань:

  • відновлення суверенітету і реальної державності України;

  • досягнення соціально відчутних результатів для громадян через зростання економіки.

Принципи партії:

  • Політика відкритих дверей, яка принесла успіх багатьом державам. Це означає, що ми налаштовані на широку співпрацю з усією світовою спільнотою.

  • Економізація міжнародних відносин, прагматичний підхід, що дає українській економіці максимальну вигоду, що базується на пошуку нових ринків, нових партнерів і нових інвестицій.

  • Принцип “Україна для людини” у внутрішній політиці. Громадяни повинні повірити державі і в державу.

  • Унітарна модель країни з передачею більшості функцій з центру в регіони. Прерогативою центральної влади повинні стати оборонна політика, безпека, зовнішня політика, інфраструктурні проєкти.

  • Парламентська модель унітарної республіки з посиленням ролі Верховної Ради України. Двопалатний парламент, нижня палата якого обирається на виключно пропорційній основі, а верхня є представником інтересів регіонів країни.

  • Прийняття нової Конституції України, яка повинна встановити нову систему відносин всередині держави, новий розподіл владних повноважень, а також гарантувати українцям соціальний успіх.

  • Політика, спрямована на деіндустріалізацію (особливо в момент, коли світ переживає четверту промислову революцію), веде до руйнування економіки, її експортного потенціалу. Сьогодні серйозну увагу необхідно приділяти розвитку індустрії та модернізації промисловості.

  • “УКРАЇНА – НАШ ДІМ” – не партія Південного Сходу України або Центрального Заходу. Не потрібно ділити українців за географічними ознаками. Необхідно об’єднувати Україну, як це було зроблено при підготовці до проведення Євро-2012, і відмовитися від злочинної практики зіштовхування громадян лобами заради політичних вигод.

Під час форуму ключові особи партії “УКРАЇНА – НАШ ДІМ” висловилися щодо основних сфер розвитку країни, озвучили актуальні аспекти. Зокрема, перед присутніми виступили:

Герой України, академік НАН України, генеральний конструктор державного підприємства “Антонов” Дмитро Ківа, радник партії “УКРАЇНА – НАШ ДІМ” з питань розвитку аерокосмічного комплексу.

Валентина Маркевич – радник партії “УКРАЇНА – НАШ ДІМ” з питань охорони здоров’я, Президент благодійного Фонду “Допомога онкохворим дітям”.

Сергій Доротич – радник партії з питань розвитку підприємництва та малого бізнесу, голова Руху #SaveФОП.

Олександр Клімашевський, радник партії “УКРАЇНА – НАШ ДІМ” з розвитку фермерства та АПК.

Юрій Атаманюк, заслужений економіст України, генерал-майор податкової міліції, радник партії з питань економіки.

Після закінчення форуму, оголошення озвучених планів і намічених проектів, лідер партії “УКРАЇНА – НАШ ДІМ” Борис Колесніков, відповідаючи на питання ЗМІ, підкреслив: “Сьогодні ми не просто презентували політичну партію. Сьогодні ми відкрили двері нашої партії для всіх тих, хто розуміє, що Україна – наш дім, і фундаментом повинні стати інтереси українців, а за українським паспортом в найближчі роки повинна утворитися черга через усю Європу”.


Раніше «Українська правда» та «Радіо Свобода» повідомляли, що наближений до Ріната Ахметова бізнесмен Борис Колесніков спершу спростував, а потім підтвердив інформацію про створення нової політичної сили. 

Уранці 4 травня матеріал про ймовірний новий політичний проєкт Ахметова вийшов на «Радіо Свобода». У ньому й Ахметов, і Колесніков заявили, що інформація про створення політсили неправдива.

Через кілька годин, однак, Колесніков заявив «Радіо Свобода», що «сталось певне непорозуміння» — слова, які від його імені виданню надала пресслужба, не зовсім відповідають дійсності.

«Я справді займаюся створенням нового політичного проєкту. Він матиме назву “Україна — наш дім”. Його основна ідея — зібрати найкращих людей з усіх сфер», — заявив політик. Він уточнив, що займається проєктом самостійно і презентує його протягом наступних 30 днів.

«У нас є спеціалісти і зі Львова, і з Ужгорода, і з Луцька, і з Вінниці, і з Одеси, і з Харкова, і з Дніпра. З “Опозиційного блоку” в партії поки що немає нікого, а з “Партії регіонів” — кілька людей. Конкретні прізвища ви зможете дізнатись на з’їзді», — зазначив Колесніков.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE