Politerno > Україна і світ > Єрмаку призначили “кураторів” зовнішньої політики та євроінтеграції

Єрмаку призначили “кураторів” зовнішньої політики та євроінтеграції

  • 1 Червня, 2021
  • 567 Переглядів
  • 0

В Офісі президента призначили нових заступників глави, які окремо опікуватимуться зовнішньою політикою та євроінтеграцією.

Про це повідомив Офіс президента.

 

Андрій Сибіга, експосол України в Туреччині, обійняв посаду заступника глави ОП і буде відповідати за зовнішню політику. Ігор Жовква, який опікувався цим напрямком, займатиметься окремо напрямом євроінтеграції. 

Як пояснюють в ОП, мета цих змін у роботі підрозділів – покращити взаємодію між Офісом президента, Кабінетом міністрів і Верховною Радою щодо цих питань.

Досвідчений дипломат Андрій Сибіга зосередиться в ОП на широкому спектрі питань зовнішньої політики та розвитку стратегічного партнерства.

При цьому запроваджено посаду заступника керівника Офісу президента, який сфокусується на напрямі європейської та євроатлантичної інтеграції України. Цю нову посаду обійматиме Ігор Жовква.

Також створено відповідний структурний підрозділ.

Першочерговим завданням Жовкви буде координація взаємодії ОП з віцепрем’єром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції та Верховною Радою.

ОП пояснює, що в умовах глобалізації президенту потрібна “максимально різностороння, професійна та своєчасна відповідна експертиза – у швидкому темпі та в професійній модерації”.

“Україна зацікавлена в розбудові рівноправної та взаємовигідної співпраці з усіма нашими партнерами у міжнародних відносинах. Системність цієї роботи є головною умовою для її успіху.

Потенціал усіх владних інституцій України має бути використаний на сто відсотків для того, щоб ми могли забезпечити повноправну інтеграцію нашої держави до структур Євросоюзу та НАТО, як це й визначено президентом Володимиром Зеленським”, – зазначив керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

Довідково: Андрій Сибіга до 19 травня був послом України в Туреччині. Цю посаду він обіймав з серпня 2016 року, а перед тим 4 роки очолював Департамент консульської служби M3C України. Його звільнення пов’язане з плановою ротацією. Закон про дипломатичну службу передбачає, що термін відрядження, як правило, становить до 4 років.

Нагадаємо, членом наглядової ради НАК “Нафтогаз України” обрано заступницю голови Офісу президента Юлію Свириденко – вона стала представником держави у компанії.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE