Politerno > Україна і світ > ДП “Медзакупівлі” хоче оштрафувати “Лекхім” за зрив термінів поставки COVID-вакцини

ДП “Медзакупівлі” хоче оштрафувати “Лекхім” за зрив термінів поставки COVID-вакцини

  • 31 Травня, 2021
  • 647 Переглядів
  • 0

Державне підприємство “Медичні закупівлі” позивається до компанії “Лекхім” через зрив термінів постачання вакцини від коронавірусу CoronaVac.

Про це повідомив очільник ДП “Медичні закупівлі” Арсен Жумаділов в інтерв’ю для ZN.UA

“Ми вже подали позов про стягнення відповідних коштів до держбюджету в судовому порядку. Але важливо інше. Те, що “Лекхім” і, відповідно, їхні контрагенти теж, я сподіваюся, розуміють і відчувають, що мають якомога швидше виконати зобов’язання перед українською державою”, – зазначив Жумаділов.

Йдеться про пеню за зрив термінів поставки. Жумаділов наголосив, що оскільки договір є публічним і питання протермінування там також зазначено, то до компанії можуть застосувати відповідні санкції в частині несвоєчасних поставок.

Наггадаємо, на початку року стало відомо, що Україна закуповуватиме вакцину від COVID-19 CoronaVac китайського виробництва через українську компанію-посередника “Лекхім”. Степанов “фактично призначив” для закупівлі вакцини “компанію, пов’язану з Богатирьовою”.

МОЗ ще на початку березня обіцяло оштрафувати постачальника китайської вакцини Sinovac, компанію компанію “Лекхім”, за несвоєчасну доставку препарату в Україну.

Новий очільник МОЗу Віктор Ляшко скасував наказ свого попередника Максима Степанова про створення наглядової ради державного підприємства «Медичні закупівлі України».

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE