Politerno > Україна і світ > “Лекхім” зриває терміни поставки в Україну вакцини Sinovac, компанію оштрафують

“Лекхім” зриває терміни поставки в Україну вакцини Sinovac, компанію оштрафують

  • 6 Березня, 2021
  • 677 Переглядів
  • 0

МОЗ оштрафує постачальника китайської вакцини Sinovac, компанію компанію “Лекхім”, за несвоєчасну доставку препарату в Україну.

Про це заявив заступник міністра охорони здоров’я Ігор Іващенко у коментарі для Reuters.

 

Кабмін відхилив прохання “Лекхім” змінити графік відвантаження та спосіб вимірювання ефективності вакцини. На цьому тижні компанія запевняла, що перша партія вакцини проти COVID-19 буде поставлена в Україну ​​15 березня.

У “Лекхім” відмовилися давати Reuters коментарі стосовно ситуації з можливим штрафом за невиконання термінів.

При цьому за словами представника МОЗ, Україна фінансово покарає фармацевтичну компанію через затримку з доставкою преперату Sinovac.

Іващенко не уточнив, якими саме будуть фінансові санкції, але згідно з документом, уряд має право накласти на постачальника штраф у розмірі 0,1% від вартості вантажу за кожен день затримки.

“Вони точно не дотримуються встановлених термінів. Будуть передбачені штрафи, які зазначені в контракті”, – заявив Іващенко.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що Україна закуповуватиме вакцину від COVID-19 CoronaVac китайського виробництва через українську компанію-посередника “Лекхім”. Степанов “фактично призначив” для закупівлі вакцини “компанію, пов’язану з Богатирьовою”.

За даними джерел бразильського новинного порталу UOL (Universo Online), загальний рівень ефективності CoronaVac нижче 60%, але вище 50%.

В офісі компанії Sinovac повідомили, що обговорюють продаж вакцини тільки з держструктурами, а працювати з “Лекхімом” їм сказала влада України.

Національне антикорупційне бюро проводить досудове розслідування за фактами можливих зловживань при закупівлі вакцин проти COVID-19.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE