Politerno > Україна і світ > Степанов лобіює інтереси компанії у закупівлях вакцини від COVID-19 – “Пацієнти України”

Степанов лобіює інтереси компанії у закупівлях вакцини від COVID-19 – “Пацієнти України”

  • 6 Січня, 2021
  • 613 Переглядів
  • 0

Україна закуповуватиме вакцину від COVID-19 іноземного виробництва через українську компанію-посередника “Лекхім”.

Про це заявили у громадській організації “Пацієнти України”.

Максим Степанов (міністр охорони здоровя ­– ред.) фактично самостійно призначив компанію, в якої буде закуплена вакцина від COVID-19– зазначають у пацієнтській організації, яка, зокрема, моніторить державні закупівлі. – Міністр МОЗ вирішив не змінювати свої звички у новому році і знову втрутився у роботу ДП Медичні закупівлі України“.

Держпідприємство надіслало на міністерство документи щодо укладання угод із кількома компаніями.

Проте очільник МОЗ наполіг на укладанні лише однієї угоди на закупівлю вакцини. Вакцина від коронавірусу іноземного виробництва, проте продає її виключно єдина українська фірма  “Лекхім”. Інші виробники не можуть вийти на український ринок, адже це блокує особисто міністр Степанов“.

Раніше гендиректор ДП “Медичні закупівлі України” Арсен Жумаділов заявив, що його держпідприємство було позбавлене можливості самостійно вибрати постачальника та заощадити кошти платників податків.

Вибір Максима Степанова не випадковий, – вважають “Пацієнти України”.

Компанія Лехкім” вже має свою скандальну репутацію часів Раїси Богатирьової.

Власником заводу АТ “Лекхім”, як і ще одного ПрАТ “Технолог” є Валерій Печаєв  соратник Раїси Богатирьової.

Препарати цих двох заводів за часів Богатирьової перемагали у мільйонних тендерах“.

Слід зазначити, що 6 січня Максим Степанов під час брифінгу прокоментував останні заяви керівника Арсена Жумаділова щодо закупівель вакцин проти COVID-19.

Зокрема Жумаділов заявив, що якщо найближчим часом МОЗ не прийме рішення про замовлення вакцини проти COVID-19, то один із її виробників має намір відмовитися від ведення подальших перемовин із Україною.

Зокрема, він пообіцяв найближчим часом змінити компанію, яка буде безпосередньо виконувати технічну функцію щодо закупівлі вакцин проти коронавірусу, тобто пообіцяв усунути ДП “Медичні закупівлі України”.

Як повідомлялося, керівник МОЗу Максим Степанов під час брифінгу 5 січня заявив, що інформація про заборону продажу деяких непродовольчих товарів під час карантину не відповідає дійсності.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE