Politerno > Україна і світ > Україна купила китайську вакцину, ефективність якої менша 60%

Україна купила китайську вакцину, ефективність якої менша 60%

  • 12 Січня, 2021
  • 1036 Переглядів
  • 0

За даними джерел бразильського новинного порталу UOL (Universo Online), загальний рівень ефективності CoronaVac нижче 60%, але вище 50%.

Такими є висновки спеціалістів Інституту Бутантата, який проводить масштабні випробування вакцини китайського виробника.

За його результатами Anvisa – Національне агентство по нагляду за здоров’ям в Бразилії – має дозволити використання її для населення, пише Bloomberg.

CoronaVac – вакцина розроблена китайською лабораторією Sinovac Biotech.

В Бразилії проводиться наймасштабніше дослідження цієї вакцини за участі понад 13 тис. людей.

Місцевий Інститут Бутантана, який проводить випробування, раніше заявляв, що вакцина ефективна у 78% легких випадків захворювання на COVID-19 і на всі 100% ефективна проти тяжких чи летальних випадків.

Але це дослідження було поставлено під сумнів спостерігачами.

Видання Bloomberg пише, що згідно розкритої інформації під час випробування заразилося 220 учасників: 160 в групі плацебо і майже 60 вакцинованих.

Бразильський регулятор Anvisa, перш ніж прийняти рішення про дозвіл на використання вакцини, вимагає від Інституту Бутантата додаткові дані про випробування вакцини, в тому числі чи не було порушено дозування.

За даними джерел бразильського новинного порталу UOL (Universo Online), у звіті Anvisa доводиться ефективність вакцини відповідно до вимог ВООЗ.

Нагадаємо, під час першої поставки вакцин від Sinovac Україна отримає 700 тис. доз.

Вакцина має бути доставлена після офіційної реєстрації або в країні-виробнику, або в інших країнах.

Загалом Україна має намір отримати вакцини двома шляхами.

Перший – в рамках ініціативи COVAX в кількості 8 млн доз. Очікуються поставки вакцини, за словами міністра охорони здоров’я Максима Степанова, на наприкінці першого – початку другого кварталу 2021 року.

Другий – закупівля безпосередньо у виробників.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що Україна закуповуватиме вакцину від COVID-19 іноземного виробництва через українську компанію-посередника “Лекхім”. Степанов “фактично призначив” для закупівлі вакцини “компанію, пов’язану з Богатирьовою”.

Раніше гендиректор ДП “Медичні закупівлі України” Арсен Жумаділов заявив, що якщо найближчим часом МОЗ не прийме рішення про замовлення вакцини проти COVID-19, то один із її виробників має намір відмовитися від ведення подальших перемовин із Україною.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE