Politerno > Україна і світ > Ляшко скасував накази Степанова про створення скандальної наглядової ради “Медзакупівель”

Ляшко скасував накази Степанова про створення скандальної наглядової ради “Медзакупівель”

  • 27 Травня, 2021
  • 711 Переглядів
  • 0

Новий очільник МОЗу Віктор Ляшко скасував наказ свого попередника Максима Степанова про створення наглядової ради державного підприємства «Медичні закупівлі України».

«Прозорість = ефективність. Підписав наказ про визнання такими, що втратили чинність, накази Міністерства охорони здоров’я від 6 жовтня 2020 №2268, від 7 жовтня 2020 №2272 та від 30 квітня 2021 №848. Ці накази стосуються конкурсного відбору та утворення наглядової ради ДП «Медзакупівлі Україна»», – пише він у Facebook.

 

За його словами, найближчим часом буде оголошено новий конкурсний відбір на посаду незалежних членів наглядової ради держпідприємства. Також триває робота над наказом, який має чітко сформулювати порядок взаємодії МОЗ і ДП «Медзакупівлі України», забезпечивши незалежність оператора.

«Саме це дозволить ДП «Медзакупівлі» повноцінно реалізувати свій потенціал закупівельного агенства для потреб охорони здоров’я та українців», – додав він.

Конфлікт Максима Степанова і голови ДП «Медичні закупівлі України» Арсена Жумаділова був однією з «візитівок» його роботи на чолі МОЗ.

Бажаючи посилити контроль міністерства над державним оператором медичних закупівель, Степанов намагався «завести» до наглядової ради лояльних йому людей. Ласим шматком для міністра був і бюджет держпідприємства – понад сім мільярдів гривень.

Своєю чергою Віктор Ляшко в першому інтерв’ю після призначення публічно декларував бажання знайти спільну мову з Арсеном Жумаділовим.

«Ми з ним зустрілися, проговорили всі аспекти співпраці. На цьому етапі починаємо працювати. Кожен діями і результатами має доводити, що він відповідає посаді, яку обіймає. Жодні дружні стосунки або щось інше не стане перешкодою прийняттю рішень, якщо людина не справляється зі своїми посадовими обов’язками», – казав він.

 


Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE