Politerno > Тернопільщина > Тернопільського прокурора Божка зняли з конкурсу на посаду голови САП

Тернопільського прокурора Божка зняли з конкурсу на посаду голови САП

  • 31 Травня, 2021
  • 1725 Переглядів
  • 0

Першого заступника керівника Тернопільської обласної прокуратури Олександра Божка зняли з конкурсу на посаду керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Йому не вистачило голосів для того, щоб продовжити участь у конкурсі, через те, що його не підтримали депутат “СН” Євген Соболь і депутат “За майбутнє” Катерина Коваль. При цьому кандидатуру Божка підтримували міжнародні експерти, пише у фейсбуці головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов.

“Божко – принциповий і сміливий прокурор, який проводив розслідування проти Андрія Портнова – який зараз є смотрящим по судах та правоохоронних органах Офісу президента. Портнов відкрито погрожував прокурору Божку і заблокував розслідування проти себе в судах, яке було відкрито за генпрокурора Рябошапки”, – пише Бутусов.

Він вказав, що Соболь потрапив до конкурсної комісії від партії влади, а Коваль – “від групи, яка безпосередньо контролюється Офісом”.

“Зняття з конкурсу Божка силами “слуг народу” – очевидна демонстрація, що Зеленський, Портнов і Татаров хочуть мати ручного прокурора на чолі САП, явно не для боротьби з корупцією діючої влади, а для виконання замовлень”, – вважає Бутусов.

Він нагадує, що можна підписати петицію за звільнення Олега Татарова – колишнього адвоката Андрія Портнова, який зараз є заступником глави Офісу президента.

Нагадаємо, Олександр Божко дав свідчення дисциплінарній комісії проти заступника керівника Спеціалізованої прокуратури Центрального регіону Миколу Петришина, якого згодом звільнили з органів прокуратури за пияцтво на робочому місці та образи колег його. Ще тоді джререла повідомляли, що Божко мітив на вакантну посаду глави САП.

Олександр Божко 27 березня 2020 року звернувся до генеральної прокурорки Ірини Венедіктової з клопотанням, у якому просив повідомити адвокату Андрію Портнову про підозру за статтями щодо втручання в діяльність працівника правоохоронного органу (ст. 343 ККУ) та погрози насильством щодо такого працівника (ст. 345 ККУ).

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE