Politerno > Україна і світ > “Прийшов, побачив, розвалив”: від Ткаченка вимагали розпуску наглядової ради Українського культурного фонду. ВІДЕО – ФОТО

“Прийшов, побачив, розвалив”: від Ткаченка вимагали розпуску наглядової ради Українського культурного фонду. ВІДЕО – ФОТО

  • 8 Червня, 2021
  • 496 Переглядів
  • 0

У Києві біля Національного художнього музею України пройшла акція “Розібрав – збери назад” на підтримку Українського культурного фонду (УКФ).

 

Про це повідомляє кореспондент Цензор.НЕТ з місця подій.

Акція відбулася біля місця, де міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко дає пресконференцію про рік своєї роботи на посаді, а саме Мінкульт курирує роботу фонду.

Мітингувальники розгорнули плакати зі своїми вимогами, а також зіграли на музичних інструментах “реквієм по УКФ”. Вони вимагають розпустити наглядову раду УКФ, скасувати незаконні рішення чинної наглядової ради УКФ, ухвалені без кворуму, і винести на публічні обговорення зміни до закону про Український культурний фонд.

“Наглядова рада Українського культурного фонду нівелювала досягнення Фонду за 3 роки і створила кризу діяльності установи. Необґрунтований перегляд результатів конкурсів та відхилення проєктів з високим рейтингом без пояснення виглядає як впровадження практики “ручного управління” за закритими дверима. Частину рішень було прийнято незаконно: з порушеннями регламенту, підробленими підписами членів Наглядової Ради. Без діалогу зі співробітниками Фонду, з експертними радами і з більш широкою культурною громадськістю де-факто відбулася зміна пріоритетів Фонду на 2021 рік, а також зміна правил конкурсу”, – заявили організатори акції.

Коли міністр Ткаченко прийшов на пресконференцію він поспілкувався з активістами і сказав їм, щоб вони озвучили вимоги по суті: “Я бачу реквієм, бачу пральня, висловіть свої претензії по суті”. Мітингувальники попросили у Ткаченка розпуску наглядової ради УКФ та скасування її рішень, прийнятих за відсутності кворуму, на що міністр заявив, що у нього немає механізму розпуску наглядової ради і необхідно міняти закон. Однак, Ткаченко зазначив, що юристи Мінкульту запевнили його в тому, що наглядова рада УКФ діє законно і не довіряти юристам у нього підстав немає.

Прийшов, побачив, розвалив: активісти вимагали від Ткаченка розпустити наглядову раду Українського культурного фонду 01
Прийшов, побачив, розвалив: активісти вимагали від Ткаченка розпустити наглядову раду Українського культурного фонду 02
Прийшов, побачив, розвалив: активісти вимагали від Ткаченка розпустити наглядову раду Українського культурного фонду 03
Прийшов, побачив, розвалив: активісти вимагали від Ткаченка розпустити наглядову раду Українського культурного фонду 04
Прийшов, побачив, розвалив: активісти вимагали від Ткаченка розпустити наглядову раду Українського культурного фонду 05
Прийшов, побачив, розвалив: активісти вимагали від Ткаченка розпустити наглядову раду Українського культурного фонду 06
Прийшов, побачив, розвалив: активісти вимагали від Ткаченка розпустити наглядову раду Українського культурного фонду 07
Прийшов, побачив, розвалив: активісти вимагали від Ткаченка розпустити наглядову раду Українського культурного фонду 08
Прийшов, побачив, розвалив: активісти вимагали від Ткаченка розпустити наглядову раду Українського культурного фонду 09
Прийшов, побачив, розвалив: активісти вимагали від Ткаченка розпустити наглядову раду Українського культурного фонду 10



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE