Politerno > Україна і світ > Зеленський хоче за 3 роки висадити мільярд дерев – це 913 тисяч дерев в день. Без перерв і вихідних!

Зеленський хоче за 3 роки висадити мільярд дерев – це 913 тисяч дерев в день. Без перерв і вихідних!

  • 7 Червня, 2021
  • 718 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський заявив, що підписав указ про запуск програми щодо збільшення в Україні площі лісів на 1 мільйон гектарів.

“Ми поставили перед собою амбітну, але, я впевнений, досяжну мету – за 10 років збільшити площу лісів на 1 млн гектарів. Для цього в найближчі три роки ми хочемо висадити в Україні мільярд дерев. Відповідний указ про старт цієї програми я хочу підписати саме тут на нашій зустрічі”, – сказав Зеленський під час виступу на форумі “Україна 30. Екологія”.

За даними Телеграм-каналу Politerno, 1 млрд за 3 роки – це 913 тисяч висаджених дерев в день. Без перерв і вихідних!

За словами Зеленського, реформування лісової галузі України відбувається вперше за 50 років.

“Ми почали це перетворення. Всі ці перетворення, які змінять систему управління лісами, запровадять кращі європейські практики і зроблять цю галузь максимально відкритою. Ми запроваджуємо нові правила продажу деревини, які ліквідують “сірий” ринок”, – сказав президент.

Під час пресконференції після свого виступу Зеленський висловив переконання, що Україні вже вдалося ліквідувати системну незаконну вирубку лісів.

“Як система це повністю зупинено – і з точки зору перевезення через митницю, і з точки зору вирубки лісу в Карпатах. Поодиноких випадків багато. Чи є це окремі великі компанії? На жаль, цим і правоохоронці займалися, і правоохоронці кришували. Зараз я вважаю, такого системного вже немає”, – сказав президент, відповідаючи на запитання журналістів.

“Чистять ліс? Так. Щось вирубують? Так. Але ще раз кажу: системну [вирубку] ми зупинили”, – додав він.

Зеленський також підкреслив, що всі зусилля держави будуть марними, якщо мешканці лісних регіонів самі не припинять вирубку.

“При всій повазі до Франківщини, там люди живуть, і вони ж на цьому заробляють. Це ті самі лісники, які знаходяться там. І коли ви їх вичищаєте, замінюєте, вони три-чотири місяці попрацювали – і знов починають це робити. Якщо люди на місцях не розуміють цінність своєї природи, до кінця ці плями, на жаль, ви не виведете. Все одно є людський фактор”, – сказав президент.

За даними Держлісагентства, загальна площа лісового фонду України становить близько 10,4 млн га.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE