Politerno > Україна і світ > У Раду внесуть новий законопроєкт, 80% землі віддадуть фермерам, а 20% – залишаться у держави, – Власенко про цілі “земельного референдуму”

У Раду внесуть новий законопроєкт, 80% землі віддадуть фермерам, а 20% – залишаться у держави, – Власенко про цілі “земельного референдуму”

  • 7 Червня, 2021
  • 1826 Переглядів
  • 0

Нардеп від “Батьківщини” Сергій Власенко розповів про цілі “земельного референдуму”.

Про це в інтерв’ю Радіо Свобода заявив нардеп “Батьківщини” Сергій Власенко.

Народний обранець розповів, як будуть проводити “земельний референдум”.

“Реєстрація ініціативної групи. Збір трьох мільйонів підписів. Передача підписів у ЦВК. Перевірка підписів. Підтвердження підписів. Ухвалення рішення ЦВК про відповідність усіх необхідних процедур. Указ президента про референдум. Проведення референдуму. Абсолютно очевидно, що понад 70% людей сьогодні не підтримує той ринок землі, який приймається. Відповідно, відповідаючи на питання, чи згодні ви з тим, що українська земля не може продаватися нікому, крім української держави, понад 70% голосують за це питання. Після цього до Верховної Ради України вноситься новий законопроєкт про ринок землі, написаний на базі абсолютно нових позицій”, – пояснив Власенко.

За словами нардепа, купувати паї зможе тільки Україна – і за існуючими реальними ринковими цінами.

“Держава формує банк сільськогосподарської землі. І до 80% землі передається для обробки українським фермерам на пільгових умовах, для чого створюється спеціальний аграрний банк. Решта 20% залишається в стратегічному запасі держави. Цей закон приймається. І після цього у нас починає працювати реальний ринок сільськогосподарської землі. … Держава, як монополіст, передає землю в оренду фермерам. Таким чином ми розвиваємо фермерство. Це державницький підхід до ринку землі. Але – після референдуму, якщо люди скажуть нам “так”, – додав Власенко.

У той же час, нардеп заявив, що “закон про референдум – це не закон про референдум”: “Так, як він прописаний, референдум можуть провести тільки великі політичні партії і держава”.

Повний текст інтерв’ю з нардепом “Батьківщини” Сергієм Власенком читайте тут.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE